Miodrag Miško Ražnatović

 SELECTPR
TURNIR U ZADRU

Najmoćniji europski agent u Zadru: Hrvatska ima košarkaške talente, ali su joj klubovi u problemima

‘Organizacija je sjajna kao što je to uvijek u Zadru. Odlično je da se ovakav turnir prvi put igra u Hrvatskoj‘
Piše: SNObjavljeno: 04. ožujak 2023. 11:28

Agent jednog od najboljih i najpoznatijih NBA igrača Nikole Jokića - Miško Ražnatović - stigao je na zadarsko izdanje Adidas Next Generation turnira. Čest je gost Zadra i dosadašnjih izdanja Zadar Basketball Tournamenta, a po dolasku u dvoranu Krešimir Ćosić je izjavio:

"Organizacija je sjajna kao što je to uvijek u Zadru. Odlično je da se jedan ovako važan turnir po prvi put igra u Zadru i Hrvatskoj. Domaća ekipa ima jednu ozbiljnu podršku publike s tribina, a to daje jedan poseban pečat utakmicama i sigurno je velika motivacija za igrače, ne samo Zadra već i drugih timova. Ovakvi turniri iznimno su bitni. Nose jednu veliku težinu zbog puno skauta, pažnje medija, te je dobro za igrače da se već u ranijem uzrastu sretnu s time!"

Zadar i Hrvatska domaćini su ovog turnira po prvi puta u povijesti. O njegovoj važnosti za igrače Ražnatović je rekao:

"Neki igrači koji su u malim klubovima ovdje dobivaju šansu da ih vide skauti i drugi, veći timovi. Adidas Next Generation tim koji je sastavljen od igrača manjih timova koji nikad nemaju priliku da igraju na ovakvom turniru, odlična je prilika njima da se pokažu. Prošle godine iz istoimenog tima od nekih 40 igrača, desetak je napravilo veliki iskorak u karijeri upravo zahvaljujući ovom turniru!"

image

U Zadru možete pogledati sjajnu košarku

SELECTPR

Hrvatsku košarku jako dobro poznaje i prati je. "Talenata u Hrvatskoj ima, kao što ih je bilo i prije deset, dvadeset godina. Trenutno je u Hrvatskoj problem broj klubova koji ozbiljno rade. Tu su vjerojatno financijski problemi i neki nedostatan entuzijazma koji je postojao prije. Ako se to dovede u red vjerujem da će rezultati biti odlični!"

Grad Zadar posljednjih je godina postao Miškov prvi izbor u Hrvatskoj. "Prvi put u Zadar došao sam kada sam već bio stariji, imao sam preko 50 godina. Sve što sam znao bila je paklena atmosfera u dvorani Jazine iz stare Jugoslavije. Zadar je svakim dolaskom bio sve veće iznenađenje za mene u pozitivnom smislu. Jako se dobro osjećam u Zadru, stvorio sam veliku bazu prijatelja i stoga je Zadar za mene hrvatski primorski grad broj jedan."

Miodrag Miško Ražnatović rođen je u Kruševcu 16. rujna 1966. Širom planete poznat je kao sportski agent, koji danas zastupa veliki broj najvećih svjetskih košarkaških zvijezda. Među vršnjacima i susjedima koji su s njim odrasli poznat je i po nadimku Packe. Ovaj cijenjeni pravnik predsjednik je direktor i osnivač agencije BeoBasket.

Kao jedan od najuglednijih i najutjecajnijih košarkaških agenata u industriji, Ražnatović je pregovarao i sklopio neke od najvažnijih poslova u Europi u proteklom desetljeću. Preko svoje agencije uglavnom zastupa europske košarkaše i trenere, kao i američke igrače koji igraju u Europi. Predstavlja mnoge od najplaćenijih europskih košarkaških zvijezda u Euroligi. Njegovi istaknuti klijenti su i Duško Savanović, Dario Šarić, Ivica Zubac, Ante Žižić, Joffrey Lovernj, Vasilis Spanoulis, Pero Antić te drugi. Ražnatović je najzaslužniji za "srpski NBA transfer stoljeća" - odlazak Nikole Jokića u Denver.

Adidas Next Generation turnir u Zadru se igra do nedjelje, 5. ožujka

Ulaznice se po simboličnoj dnevnoj cijeni od 5 eura, koja vrijedi za sve utakmice, mogu kupiti na blagajni ŠC Višnjik. Uz sam turnir, u nedjelju nas na Višnjiku očekuje i Kids‘ Day na koji se u subotu ujutro na Narodnom trgu mogu prijaviti roditelj i dijete. Bit će zanimljivo vidjeti kako igraju dvije generacije zajedno.

Linker
22. travanj 2024 01:36