NE ZNAJU ZA POBJEDU

Nastavak negativnog niza: Cibona protiv Cantua upisala i 28. uzastopni poraz u Europi

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 13. studeni 2013. 20:48

Cibona nije nakantala Cantu. Talijani, koji su sasvim solidna momčad, bolja od svih osim od Partizana s kojim je Cibona do sada igrala ove sezone, promarširali su kroz Toranj. I nanijeli Vukovima 28. uzastopni poraz u europskim kup natjecanjima. Vukovi nemaju pobjede već tri i pol godine, a situacija nije prespektivna, jer sljedeći će tjedan opet na gostovanje i to u Le Mans.

- Iako smo razgovarali o tome, opet nam se dogodilo da odemo u preveliki zaostatak iz kojega se nemoguće vratiti. Kad u prvoj četvrtini odemo na minus 16, tu povratka više nema. A nama se to stalno događa - tako je krenuo Neven Spahija.

Cibona je krenula uspavano, bez želje i inteziteta u obrani, a Cantu je odmah ušao u šut i već u desetoj minuti Talijani su imali 30:14. Da bi ipak moglo biti nešto od ove utakmice dala je naznačiti postava Vukova koja je zaigrala agresivnije u obrani i, što je posebno važno, koja je počela trčati u leđa Cantuu. Ta postava nije do sada igrala, u njoj su bili Junaković, Kus, Janning, Šarić i Planinić, a trojica igrača iz ove petorke odigrali su i najbolje minute sezone: Junaković, Kus i Planinić. Cibona je napravila niz od 18:2 za 32:32 u 15. minuti, čak i povela (36:34) u 17. minuti. I onda se Cantu spasio, iako je sve vuklo na Cibonin mlin, Cantu se izvukao tricama Rulla, Aradorija i Leunena te 48:42 otišao na odmor.

Cibona je posljednji zaprijetila kad je Andrija Žižić zabio vezana četiri poena za 64:70, na nešto više od sedam minuta do konca. No, uslijedile su spojene trice Aradorija i Jenkinsa i tu je bio kraj nada za Vukova, ali i početak velikog slavlja raspjevanih 50-tak navijača Cantua koji se nisu zaustavljali otkako su ušetali u dvoranu.

Linker
20. svibanj 2024 18:02