Lazarević je ostao ležati na parketu nakon što ga je Lakić udario u preponu

 Jure Mišković/Cropix
INCIDENT U VIŠNJIKU

Navijači u Zadru provocirali Borjana, burna reakcija u Srbiji: ‘Bijedna gesta, ovo im nije trebalo‘

Stefanu Lazareviću se zviždalo i dobacivalo nakon što je dobio udarac od Lakića
Piše: SNObjavljeno: 12. veljača 2023. 21:21

U 18. kolu ABA lige, košarkaši Crvene zvezde slavili su na gostovanju kod Zadra u Višnjiku sa 95:76. Ipak, veća vijest od samog rezultata u Srbiji je incident koji se dogodio na tribinama. Kurir piše kako je susret obilježilo "nedolično ponašanje domaćih navijača".

"Milane vrati traktor! Bijedna gesta navijača Zadra, Hrvatima ovo nije trebalo!", stoji u naslovu koji se referirao na transparent koji je bio izvješen na utakmici. Odnosio se na kanadskog vratara srpskih korijena Milana Borjana, koji na brani za Zvezdu od 2017. godine, a protiv Hrvatske je igrao na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

"Ponovo ružno ponašanje navijača u Zadru. Ovog puta prema košarkašu Crvene zvezde Stefanu Lazareviću", objavio je pak Mondo. Košarkaš Crvene zvezde Stefan Lazarević ostao je ležati na parketu nakon što ga je igrač Zadra Arijan Lakić udario u preponu. Uz bolnu grimasu na kraju se pridigao, a onda uz pomoć klupskog fizioterapeuta jedva otišao do klupe, pa zatim u svlačionicu iz koje se nije vraćao. Mondo ističe kako su mu u trenutku izlaza domaći navijači zviždali i dobacivali, a Lazarević je psovao sebi u bradu.

Kurir podsjeća i da su navijači Zadra u nedavnoj pobjedi protiv Borca (85:75) vrijeđali Đorđea Gagića. Bivši igrač Partizana i reprezentativac Srbije, inače rodom iz Benkovca u toj je utakmici ABA lige nekoliko puta ulazio u obračun sa sucima i protivničkim igračima. Izgledalo je kao da želi i na tribine obračunati se s navijačima.

Na koncu je isključen, a dok je hodao prema svlačionici podigao je srednji prst.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 07:43