Ja Morant protiv Philadelphije

 USA TODAY SPORTS/DDP USA/PROFIMEDIA
ISPLIVALI DETALJI

NBA zvijezda našla se u centru skandala: Desetak puta udario tinejdžera pa se vratio s vatrenim oružjem?

Događaji datiraju iz prošle godine, ali su američki mediji detalje incidenata objavili tek sada
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 02. ožujak 2023. 00:02

Zvijezda NBA momčadi Memphis Grizzliesa Ja Morant (23) optužen je za udaranje tinejdžera i prijetnje zaštitaru trgovačkog centra u odvojenim incidentima prošlog srpnja, prema policijskom izvješću do kojeg je došao Washington Post i objavio danas.

Čitava situacija započela je kad se majka superzvijezde posvađala sa zaposlenikom u trgovini cipela Finish Line i nazvala Moranta, koji je ubrzo nakon toga stigao u centar sa skupinom prijatelja. Kad su se suočili sa šefom osiguranja trgovačkog centra, jedan član pratnje NBA zvijezde navodno je udario čuvara u glavu, kako piše Post. Morant nije sudjelovao u fizičkom obračunu, ali je uputio nekoliko prijetnji, nastavlja isti izvor.

image
TIM NWACHUKWU Getty Images Via Afp

Da srpanj nije bio bajan mjesec za razigravača rođenog u Južnoj Karolini, dokazuje još jedan incident. Naime, također je optužen da je četiri dana kasnije više puta udario 17-godišnjaka tijekom ‘hakla‘ na terenu kojeg Morant posjeduje ispred svoje vile u Memphisu. Nakon što je tinejdžer navodno bacio loptu na Moranta, košarkaška superzvijezda ga je udarila gotovo desetak puta, a prema policijskom izvješću dječak je zadobio golemu masnicu na desnoj strani glave nakon toga. Morant je zatim otišao u svoju kuću i vratio se noseći vatreno oružje u hlačama, rekao je tinejdžer vlastima. Morant je pak tijekom razgovora rekao policiji da je djelovao u samoobrani. Rekao je da je dječak prijetio da će se vratiti i nauditi njegovoj obitelji. Ured okružnog tužitelja okruga Shelby odbio je podići optužnicu za oba incidenta, navodeći nedostatak dokaza, piše The Post.

Morant, jedan od najboljih igrača u NBA ligi, doveo je Grizzliese do drugog mjesta u Zapadnoj konferenciji lige i trenutno su na omjeru 37-23. Bilježi 27 poena, osam asistencija i šest skokova u prosjeku.

Linker
24. travanj 2024 05:57