Jusuf Nurkić i Dražen Orešković u Dubrovniku

 Tonči Vlašić
SPORTAŠ VELIKOG SRCA

NBA zvijezda obećala Hrvatskoj novi košarkaški teren, a sada će u Dubrovniku izreći sudbonosno ‘da‘

Nema tko nije stao do 213 centimetara visoke ‘Bosanske zvijeri‘, humanitarca, sportaša velikog srca
Piše: Tonči Vlašić/Dubrovački vjesnik, SNObjavljeno: 26. srpanj 2023. 11:35

Nema druge, valja radit‘. Pokušao sam naći nekog tko će umjesto mene trenirat‘, još ga nisam našao - smije se Jusuf Nurkić.

Evo ga u Dubrovniku. Neki dan je bio u Zadru, pa u Šibeniku. Kako piše Dubrovački vjesnik, u Dubrovniku se ženi u subotu, za tri dana, ali nema odmora. Čekaju ga uskoro s BH reprezentacijom kvalifikacije za Olimpijske igre, potom nova NBA sezona.

U dvorani Osnovne škole Montovjerna trenirao je od 6.30 do 8 sati, a zatim su mu u dvoranu ‘uletili’ mali košarkaši Dubrovnik i male košarkašice Raguse, te je krenula igra ‘izbacive’. Tko promaši, stani sa strane.

Nurkić se gotovo sat vremena družio s mališanima, razgovarao s njima. Podijelio im nekoliko savjeta. Nakon toga dijelio autograme, slikavao se. Nema tko nije stao do 213 centimetara visoke ‘Bosanske zvijeri’, humanitarca, sportaša velikog srca koji je igrao za Cedevitu, kratko za Zadar, a nakon toga otišao u najjaču ligu svijeta, te pokazao kako mu je tamo i mjesto. Prvo Denver, a od 2017. Portland (jednu sezoni s njim u Portlandu bio je Dubrovčanin Mario Hezonja).

Devet godina 42-godišnji Dražen Orešković surađuje s Nurkićem, još iz vremena kad su skupa bili u Cedeviti. Orešković je bio pomoćnik čak četvorici izbornika u hrvatskoj košarkaškoj reprezentaciji. Portland Trail Blazers je u Dubrovnik poslao i svog pomoćnog trenera, Roy Rogers je bio suigrač Gorana Giričeka u CSKA. U NBA je igrao za Vancouver, Boston, Toronto i Denver. Još je duža lista klubovi u kojima je bio u stručnom stožeru.

Nurkić, dakle, ne staje (nakon što je nedavno obećao da će u Zadru izgraditi igralište za djecu s imenom Krešimira Ćosića, op. ur.). Drugačije, to je i rekao mališanima, se ne može uspjeti.

Nije isključeno kako će i jutro, na dan vjenčanja, koje će se održati u subotu na Lovrijencu, trenirati. Tako je to kad, kako je i sam u šali rekao, ne može naći nikoga da odradi trening umjesto njega.

Linker
08. travanj 2024 06:23