AFP
DERON WILLIAMS

Netsi mu platili 30 milijuna dolara samo da ode iz kluba, Dallas ga objeručke prihvatio

Williams je NBA karijeru počeo u Utah Jazzu, a od 2010. godine je u Netsima, u kojima je prošle sezone imao prosjek od 13 poena i 6 asistencija po utakmici.
Piše: HinaObjavljeno: 15. srpanj 2015. 17:45

Momčad Dallas Mavericksa potpisala je dvogodišnji ugovor sa playmakerom Brooklyn Netsa Deronom Williamsom (31), vrijedan deset milijuna dolara.

Podsjećamo, dotičnog gospodina, čije nepostojeće radne navike (tj. želja za treningom) su svojedobno do ruba živaca dovodile Kevina Garnetta, Brooklyn Netsi su otpustili iz kluba. I pritom s njim dogovorili otkup iz postojećeg mu ugovora u rangu između 25 i 30 milijuna dolara. Što je, vjerovali ili ne, odličan posao za Netse. Naime, da je ostao u klubu morali bi mu platiti 43.4 milijuna dolara u sljedeće dvije godine što bi njihovu kronično preskupu momčad opet gurnulo debelo preko slaray capa. Time bi još jednom plaćali 'kazneni porez' ligi, a njihov manevarski prostor za dovođenje novih igrača bio bi znatno smanjen. Ovako - svi sretni.

Williams je NBA karijeru počeo u Utah Jazzu, a od 2010. godine je u Netsima, u kojima je prošle sezone imao prosjek od 13 poena i 6 asistencija po utakmici. No, dolazak Derona Williamsa slaba je utjeha za propali posao oko dovođenje centra LA Clippersa DeAndrea Jordana. Iako je sve već bilo dogovoreno u vezi dolaska u Dallas, DeAndre Jordan se je na kraju predomislio i ostao je u LA Clippersima.

Linker
16. lipanj 2024 09:18