Matej Rudan je postigao 18 poena i imao isto toliko skokova (kadar s utakmice protiv Cibone)

 BORIS KOVACEV/CROPIX
A SVI SU IH OTPISALI

Nevjerica u Srbiji: Hrvat junak u senzacionalnom rušenju Crvene zvezde, čuveni menadžer izbačen iz dvorane!

Poslali najbolje igrače u SAD pa pobijedili Zvezdu i izborili odlučujuću utakmicu
Piše: SNObjavljeno: 12. lipanj 2022. 18:21

Što se danas dogodilo u polufinalu košarkaškog prvenstva Srbije nikome nije jasno. Naime, košarkaši Mega Basketa pobijedili su Crvenu zvezdu rezultatom 77:70 i izborili treću, odlučujuću utakmicu serije.

Osim što je sama pobjeda Mege iznenađenje jer je ovo tek drugi put da je ova momčad pobijedila Zvezdu u zadnjih 20 međusobnih susreta, dodatna stvar je da su oni to napravili bez trojice ponajboljih igrača. Naime, klub je odlučio da hrvatski reprezentativac Karlo Matković, Nikola Jović i Malcolm Cazalon odu u SAD kako bi prisustvovali takozvanim 'workout'-ima prije NBA drafta.

U Srbiji su tu odluku nazvali novim šamarom srpskoj košarci smatrajući kako Mega sada nema nikakve šanse protiv Crvene zvezde, ali na kraju je Mega podijelila šamar Zvezdi i svima ostalima koji su ih otpisivali.

Iako je Zvezda na poluvremenu imala 12 poena prednosti, Mega je u drugih 20 minuta sve to preokrenula i došla do pobjede, a jedan od junaka je bio još jedan hrvatski reprezentativac Matej Rudan. On je utakmicu završio s 18 poena i 18 skokova od kojih je čak 8 uhvatio u napadu. Efikasniji od njega je bio Samson Ružencev s 23 poena, a kod Crvene zvezde je najbolji bio Luka Mitrović sa 16 poena i 9 skokova.

Inače, utakmicu je obilježio i incident u režiji Miška Ražnatovića. Najpoznatiji košarkaški menadžer u Europi, inače neformalni, ali stvarni vlasnik Mege, izbačen je početkom posljednje četvrtine iz dvorane zbog žestokog rječnika kojeg je imao u protestu protiv sudačkih odluka te ga je sudac Uroš Nikolić udaljio iz dvorane.

Treća, odlučujuća utakmica između Crvene zvezde i Mega Basketa igrat će se u utorak.

Linker
22. travanj 2024 18:52