Gorana Tabak
 Privatni album
PRIČA GORANE TABAK

NISAM VIŠE MOGLA IZDRŽATI, MOLILA SAM DOKTORE DA ISKLJUČE APARATE Potresna ispovijest supruge našeg čuvenog košarkaša koja je jedva preživjela koronu

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 02. svibanj 2020. 11:33

Nisam više mogla izdržati, molila sam liječnike i medicinske sestre da isključe aparate na koje sam bila priključena kako bi me održavali na životu. Proživljavala sam nešto nestvarno, nešto što je teško shvatiti onome koji nešto takvo nikada nije doživio.

Nisam znala da je moguće ostati živ nakon drame, horora, kako god hoćete, koju sam proživljavala 32 dana u privatnoj bolnici "Zarzuela" u Madridu. Nije mi bilo ni na kraj pameti da bih se ja mogla zaraziti koronavirusom i da bih zbog njega zamalo mogla umrijeti - rekla je za Slobodnu Dalmaciju u telefonskom razgovoru Gorana Tabak (49) iz Splita, supruga proslavljenog hrvatskog košarkaša Žana i kći jednako tako proslavljenog oca Rate Tvrdića, jednog od najboljih hrvatskih košarkaša svih vremena.

Goranu je koronavirus napao u Madridu, gdje obitelj Tabak živi 20-ak godina, a cijela ova drama započela je 11. ožujka. Njezinu priču, koje velikim dijelom nije bila svjesna, prenosimo u potpunosti. Ono što je proživjela njoj su do u tančine ispričali djelatnici bolnice u kojoj je pobijedila smrt i njezin suprug Žan.