NBA LIGA

Noel propušta cijelu sezonu

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. listopad 2013. 15:51

Mladi 19-godišnji košarkaš NBA momčadi Philadelphije 76ersa, Nerlens Noel, propustit će cijelu 2013/2014 sezonu najjače košarkaške lige svijeta zbog rehabilitacije na operiranom koljenu.

Draftiran je od strane New Orleansa kao 6. pick, a odmah potom proslijeđen Philadelphiji u zamjenu za Jruea Holidayja i prvi pick drafta 2014. godine. Prednje križne ligamente lijevog koljena potrgao je još u veljači, nastupajući u svojoj prvoj i jedinoj sezoni za sveučilište Kentucky. Operaciji je bio podvrgnut u ožujku, a unatoč svemu tome uspio je biti među prvih 10 pickova NBA drafta 2013. godine.

Trener 76ersa Brett Brown progovorio je o ovom talentiranom mladiću uoči predsezonske utakmice u Clevelandu.

- Sumnjam, kao i svi u klubu, da ćemo vidjeti Noela ove sezone. Ne želimo da se prerano vrati, ponovno ozljedi pa da mu cijela sezona propadne. Ovu godinu trebamo uzeti kao priliku da se u potpunosti oporavi, ojača i popravi određene stvari u svojoj igri. S njime ćemo krenuti od nule – rekao je Brown.

Novi trener 76ersa je s razlogom tražio četverogodišnji ugovor kada je stizao u Philadelphiju. Naime, prema svemu sudeći prvu je sezonu već otpisao, te će istu iskoristiti da gradi momčad za naredne sezone. Philadelphija će, nakon svih silnih razmjena igrača, vjerojatno biti najlošija momčad Istočne konferencije, što će joj donijeti priliku da i na idućem draftu 2014. godine bira među prvima. Podsjetimo, dogodišnji draft trebao bi biti najbolji još od onog 2003. godine, kada su draftirani LeBron James, Carmelo Anthony, Chris Bosh, Dwyane Wade... Recimo i da će se u draftu vjerojatno naći imena dvojice hrvatskih košarkaša – Darija Šarića i Marija Hezonje.

Noel je, spomenimo još i to, do ozljede bio na prosjeku od 10.5 poena, 9.5 skokova i 4.4 blokade po susretu u sveučilišnoj NCAA ligi. Krilni centar će tako nakon Grega Odena i Blakea Griffina biti još jedan u nizu visokih pickova, koji će propustiti cijelu premijernu sezonu.

Linker
18. svibanj 2024 20:28