Pedja Milosavljevic / CROPIX
ODGODA FINALA

NOVI RAT Bitka za naslov protiv Cibone kreće tek u utorak, Cedevita ogorčena!

Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 29. svibanj 2014. 18:52

Cibona je prošla Zadar te stigla u društvo Cedevite, koja je u dan ranije u Šibeniku stigla do finala. Sve je jasno, Cedevita i Cibona igrat će za hrvatski naslov, razumno je bilo da se prva utakmica finala odigra ovaj vikend, međutim, zašto bi to bilo razumljivo? Pa znate gdje živimo! U četvrtak ujutro održana je korespondencija između HKS-a, Cedevite i Cibone. Da je Cibona morala odigrati majstoricu polufinala sa Zadrom, ta bi se utakmice odigrala u nedjelju i pod Tornjem su računali da će se, shodno tome, i prva utakmica finala igrati u - nedjelju.

Međutim, Cedevita je polufinale igrala u ritmu “utorak - subota” te zaključila, po nekim neslužbenim informacijama imala je i za tako što jamstva (čija?!), da će finalni niz krenuti u subotu. Ako Cibona prođe u dvije utakmice Zadar. Međutim, o tome, očito je, nisu s Cibonom pregovarali. Onda je Cibona ušla u finale i tražila da u tom finalu Cedevita ne bude s danom više odmora u prednosti, nego da se igra onda kad je i Cibona računala igrati - u nedjelju.

Iz Cedevite su izvijestili da u nedjelju nemaju slobodni termin u Domu sportova. U Ciboni su izvijestili da su slobodni ustupiti im Draženovu dvoranu za domaćinstvo, čak bi i distribucija ulaznica bila Cedevitina, no, na to Cedevita, razumljivo, nije pristala. I HKS je donio odluku da finalni niz kreće u utorak. Sedam dana nakon što je Cedevita ušla u finale i šest dana nakon što je to isto učinila Cibona.

Previše? Puno previše. Tko je u pravu i tko je u krivu? No, kad se razložno pogleda situacija, moglo se igrati i u subotu i u nedjelju. Ionako sve ovisi o tome kakva će momčad istrčati na parket, sve ostalo su samo probni psihološki baloni. Ovako do utorka će se ionako razvodnjeno PH, još više razvodniti...

- U ponedjeljak sam, prije drugih utakmica, nazvao povjerenika natjecanja Darka Kotaranina i pitao ga kad igramo ako oba polufinala završe 2-0. Rekao mi je u subotu u 20.30 i ja sam odmah rezervirao dvoranu - objašnjava Krešo Novosel, direktor Cedevite. - Kad su me u četvrtak obavijestili da bi finale trebalo krenuti u nedjelju, neugodno sam se iznenadio. Pogotovo što su me obavijestili da je Dvojka u nedjelju zauzeta. Nakon toga nas je HKS obavijestio da igramo u utorak.

Navodno vam je Cibona ponudila da budete domaćini u Draženovu domu? - O tome nismo razgovarali, niti bismo jer bi na taj način Cibona bila domaćin praktički cijelu seriju - zaključio je Novosel.

Linker
06. svibanj 2024 13:42