Cropix/Damir Krajač
CEDEVITA BR. 1

Odlazi prvi centar Hrvatske!

Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 04. lipanj 2016. 13:33

Iako je službeno Cedevitu preuzeo ljetos nakon što je Jasmin Repeša otišao u Milano, Veljko Mršić je u petak ipak potpisao treći trofej. Uz dvostruku krunu ove sezone, Mršićev je i lanjski naslov prvaka jer je vrlo rano u Ligi za prvaka Repeša otišao na bolovanje da bi sezonu zaklkjučio njegov pomoćnik...

- Bila je to naporna sezona i ja čestitam svojim igračima na svemu što su pružili - rekao je Veljko neposredno nakon proslave na parketu Dvojke Doma sportova.

- Ovo nam je bila 74. utakmica, a nju smo od početka kontrolirali. Nismo je ranije prelomili jer je Cibona dobro skakala u napadu, a mi smo imali previše izgubljenih lopti.

Kako nije dao Babiću da hvali sam sebe, red je bio da ga pohvali on...

- Luka je stvarno odigrao dobru seriju, ušao u formu u pravom trenutku. Najbolji pokazatelj je 12 skokova u ovoj utakmici. Kad je on pravi onda i mi izgledamo puno bolje. Izdržao je sve, iako je morao igrati više jer je White bio u problemima s osobnim pogreškama, ali i zbog pravila o dva stranca na parketu.

U tu kvotu ne ulazi Miro Bilan, a kapetan je također morao igrati više zato jer Luka Žorić nije trenirao u danima prije treće utakmice pa je izdržao samo četiri minute. Bilanu nije bio problem.

- Odigrali smo jako dobru seriju, igrai dobro u u velikom dijelu sve tri utakmice.

Međutim, osjetio je da suparnik i veliki rival nije bio na razini kakva bi se očekivala od finalista.

- Na kraju mi je žao što Cibona nije u seriju ušla kompletna, tako bi finale bilo zanimljivije.

Ocjenu sezone dao je i prije no što je sve završilo, a u petak je Bilan samo ponovio ono što svi znaju.

- Ispunili smo tri od četiri cilja, učinak od 75 posto ne može biti loš pa sam zadovoljan sezonom.

Cedeviti je ovo bio deveti trofej (tri naslova prvaka, četiri Kupa Krešimir Ćosić i dva Kupa Dražen Petrović), a svih devet je osvojeno s Bilanom u sastavu. I bilo je dosta. Kapetan želi dalje.

- Nadam se odlasku u inozemstvo. Na obostrano zadovoljstvo. Imam ugovor, ali nadam se da ćemo se dogovoriti, rastati se uz odštetu klubu. Mislim da sam to i zaslužio - zaključio je već nekoliko godina najbolji centar u Hrvatskoj, ove sezone i u ABA ligi...

LUKA BABIĆ Još jedna neslužbena MVP nagrada

Luka Babić je MVP finala. Neslužbeni. Kao što je bio na Final Fouru Kupa Krešimir Ćosić prije tri godine. Neslužbeni zato jer HKS ne proglašava najboljeg igrača u finalnoj seriji. Ali s obzirom da o takvim nagradama svugdje u svijetu odlučuju novinari, u Domu sportova je ustanovljen žiri, koji je donio jednoglasnu odluku. Doduše, Babić je dobio nešto manje glasova od, recimo, Stepha Curryja, koji je sa 123 bio jednoglasni MVP sezone u NBA ligi...

- Čestitam suigračima, stručnom stožeru i Upravi bez čije podrške ovo ne bi bilo moguće - rekao je Babić.

- Odigrali smo još jednu dobru utakmicu, ušli ozbiljno i završili ovu seriju kako smo željeli.

Završila je možda i Lukina era u Cedeviti. Naime, s ovom utakmicom mu je istekao četverogodišnji ugovor.

- Nisam htio o tome ni razmišljati dok je trajala sezone, sad ćemo razgovarati što dalje.

Cedevita ga želi zadržati, a želi li Luka Babić ostati u Cedeviti?

- Ostanak je ozbiljna opcija, Cedeviti sam zahvalan na prilici, koju sam dobio u ove četiri godine. Naravno da imaju prednost pred svima ostalima.

Nakon sjajne euroligaške sezone, ali i vrhunske tri utakmice u ovoj finalnoj seriji, ponuda ne bi trebalo nedostajati. Kako je on zadovoljan načinom na koji je zaključio sezonu?

- Odigrao sam tri dosta dobre utakmice. Iako mi je drago da je sv završilo, šteta da je gotovo baš kad sam uhvatio ovako dobar ritam.

Nema veze, treba na isti način nastaviti u reprezentaciji...

- To ćemo vidjeti - ostao je skroman.

Cibona se nije osramotila

Cibona se nije osramotila, Vukovi su i u trećoj utakmici pokazali srce, nisu se predali do kraja i trener Damir Mulaomerović je bio silno ponosan na svoju momčad...

- Čestitam Cedeviti, koja je cijelu sezonu dominirala, ali ja bi se zahvalio svojim igračima na svemu što su pružili. Igrali smo u gotovo nenormalnim uvjetima, a najbolji pokazatelj su posljednje četiri minute u kojima Ante Žižić više nije mogao stajati. Rekao sam im da bi ih sve najradije izgrlio - emotivan je bio Mula.

- I u ovoj utakmici smo dali maksimum. Kao i u prvoj. Jedino smo drugu odigrali nešto slabije. Meni je čast što sam vodio ovu skupinu momaka, koji su stvorili sjajnu “kemiju”, a jako dobro znam koliko je to teško. Ako sam ikad od završetka karijere poželio zaigrati, bilo je to uoči ove utakmice.

Linker
28. rujan 2024 17:30