FEDERICO GAMBARINI Dpa Picture-alliance Via Afp
BOLAN PORAZ

Opasan sukob u slovenskim redovima? Zvijezda ispalila: Zašto nisam više igrao? Pitajte izbornika...

Nešto očito nije u redu na relaciji izbornik Sekulić - igrači. I to je veliki problem...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 05. rujan 2022. 06:16

Dok je Luka Dončić uzalud pokušavao pogoditi tricu (0-8) u porazu (93:97) protiv Bosne i Hercegovine, Goran Dragić sjedio je na klupi punih 14 minuta u komadu. Bilo je to u drugoj i trećoj četvrtini. Zašto?

"Pitajte trenera", kratko je nakon susreta odgovorio Dragić koji je ukupno igrao samo 24 minute. Teško je reći da je trebao odmor jer je dan ranije protiv Mađara igrao samo šest minuta.

Izbornik Sekulić pokušao je objasniti zato je drugi najvažniji slovenski košarkaš igrao tako malo: "Odlučio sam ovako rasporediti minutažu. Ne mogu igrači igrati 40 minuta. Smatrao sam da je važno da drugo poluvrijeme budemo svježiji. Bilo je moja odluka."

"Loša utakmica, otvorili smo jako loše, bez energije. To se odrazilo na cijelu utakmicu i mislim da su igrači BiH zasluženo pobijedili", rekao je Goran Dragić o utakmici.

S njim se složio i Klemen Prepelič: "Loš start bio je ključ utakmice, ključ poraza. Oni su nakon vodstva od 8:0 počeli vjerovati. U nekim trenucima smo preuzeli inicijativu, vodili osam, devet razlike, ali igrali smo dosta individualno. Svakako da je toga bilo previše. Naši su se suparnici zatvorili, ušli u zonsku obranu. Poraz nije alarmantan, poraz je naša alarmantna igra. Nikada nismo igrali na takav način. Morat ćemo zbiti redove i pripremiti se za sljedeću utakmicu."

Tijekom utakmice mogli smo vidjeti kako je i Prepelič nezadovoljno mahao izborniku. Što je u tom trenutku uznemirilo Prepeliča?

"Roberson je prije toga zabio šest trica. Ako se ne možemo prilagoditi tako jednostavnim stvarima da zatvorimo šutera, onda ne znam što radimo ovdje", odgovorio je Prepelič.

Nešto očito nije u redu na relaciji izbornik Sekulić - igrači. I to je veliki problem. Koliko god Dončić bio genijalan, ne možeš igrati ozbiljnu košarku bez prave podrške trenera. I bez vjere u ono što on od igrača traži u igri...

Linker
20. travanj 2024 17:45