TOM DUBRAVEC/CROPIX
UZAVRELO OZRAČJE

Opće ludilo u Zadru: Pogledajte atmosferu u gradu uoči meča odluke, navijači se probili u dvoranu!

Nacionalni stožer, neslužbeno, odbacio je mogućnost da navijači budu u dvorani. Ali...
Piše: SNObjavljeno: 05. lipanj 2021. 19:58

Koji sat prije početka finalne utakmice za prvaka Hrvatske u košarci između Zadra i Splita, nitko službeno nije znao hoće li dvorana Krešimira Ćosića biti otvorena za navijače.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

U zadarskoj policiji su nam rekli da odluku o tome hoće li utakmica biti održana uz prisutnost navijača donosi organizator, odnosno KK Zadar, u skladu s epidemiološkim mjerama Nacionalnog stožera civilne zaštite, a policija je tu da brine o eventualnom narušavanju javnog reda i mira te provođenju protuepidemijskih mjera, piše Zadarski.hr.

image
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Nacionalni stožer je, također prema neslužbenim informacijama, odbacio mogućnost da navijači budu u dvorani. No, prije početka utakmice na Narodnom su se trgu okupili navijači Zadra.

image
Ima i navijača Splita...
TOM DUBRAVEC/CROPIX

Uz skandiranje i pirotehniku prizivali su pobjedu u petom susretu, ali i priliku da uđu u dvoranu. S Narodnog trga krenuli su prema dvorani s namjerom da utakmicu ipak odgledaju s tribina. Navodno ih ima oko dvije tisuće i dobar dio njih uspio se probiti u dvoranu!

Pogledajte atmosferu iz grada:

U šumi takvih neslužbenih informacija pojavila se glasina da će utakmici ipak moći prisustvovati neki navijači, odnosno oko 700 pretplatnika kluba, no ni taj podatak nismo mogli provjeriti jer se direktor kluba Željko Žilavec na naše pozive nije javljao, kao ni Šime Vicković, načelnik Stožera civilne zaštite Zadarske županije. Žilavec je, kako doznajemo, cijeli dan proveo po sastancima s članovima stožera i policije oko uvjeta održavanja utakmice, ali službeno nitko o tome nije želio ništa reći.

- U ovom trenutku ništa vam ne mogu reći jer služenih informacija nemam. Stvarno ne znam hoće li publika moći ući u dvoranu – kazao nam je glasnogovornik KK Zadar Josip Begonja, dodajući da u prodaji nema ulaznica.

Linker
26. travanj 2024 20:17