Navijači Partizana

 Partizan NIS/Dragana Stjepanovic
KOŠARKAŠKI KAOS

‘Ovakav epilog nije zabilježen od raspada Jugoslavije!‘ Srbija u šoku, evo kakva kazna prijeti Partizanu

Odluka KK Partizan iznenadila je mnoge u susjedstvu, a tamošnji mediji već pišu o mogućim sankcijama
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 09. lipanj 2022. 17:09

Po završetku finalne serije ABA lige, a nakon davnih prepirki oko toga kako se prednost domaćeg terena u finalu Prvenstva Srbije ne bi trebala određivati po plasmanu u regionalnom natjecanju, košarkaši Partizana su - zaključili sezonu. Tako su u priopćenju iz KK Partizan objasnili "otkazivanje" finalne serije Prvenstva Srbije u kojem su ponovo trebali igrati s najvećim rivalom Crvenom zvezdom, koja bi imala prednost domaćeg terena, s tim da tamošnji Savez - za razliku od ABA lige - dozvoljava "miješanu" publiku, odnosno ulazak navijača oba kluba.

Kako su objasnili iz Partizana, "huliganizam" je glavni razlog zbog kojeg ne žele igrati za naslov prvaka Srbije te pozivaju na reakciju odgovornih nakon svega što smo vidjeli u pet sudara vječnih rivala unazad dva tjedna. Iz utakmice u utakmicu svjedočili smo neredima u dvorani Aleksandar Nikolić, kako navijača Zvezde u prve dvije i majstorici, tako i onih koji su podržavali Partizan u trećoj i četvrtoj. Utakmice su se prekidale kako bi se praznile tribine pa možemo samo zamisliti kako bi to izgledalo u potencijalnim izravnim navijačkim obračunima kakvi su bili planirani prije ovog priopćenja iz Humske ulice u Beogradu...

Što čeka Partizan?

Srpski mediji pozabavili su se mogućim sankcijama za KK Partizan pa je tako dio njih zavirio u pravilnik Košarkaškog saveza Srbije.

Prema pisanjima Kurira, Partizanu prema pravilniku prijeti selidba u dva ranga niže natjecanje. Dakle, u treću ligu.

"Klub koji istupi, odnosno odustane od već započetog natjecanja (poslije ždrijeba natjecateljskih brojeva za sezonu) ili bude isključen iz natjecanja tijekom sezone (prije završetka natjecanja) u skladu s ovim Pravilnikom i propozicijama natjecanja, u sljedećoj natjecateljskoj sezoni može prisustvovati u dva stupnja nižem natjecanju od onog iz kojeg je istupio, odnosno isključen", piše u pravilniku KSS-a, prenosi Kurir.

"Ostaje za vidjeti kako će reagirati Košarkaška liga Srbije jer ovakav epilog nije zabilježen od raspada Jugoslavije. Tek ćemo vidjeti u kojem rangu natjecanja će Partizan sudjelovati iduće sezone. Također, statut kaže da klub mora financijski nadoknaditi sve troškove kao da je igrao do samoga kraja", zaključak je teksta na spomenutom mediju. (SN)

Linker
09. lipanj 2022 17:15