Jasmin Repeša
 AYHAN MEHMET Anadolu Agency Via Afp
POVRATAK KUĆI

Ovakvo predstavljanje bivši HR-izbornik još nije doživio: ‘Vraćamo svog najvećeg heroja natrag!‘

Osvojio je 10 naslova u tri zemlje, a dvaput je u međuvremenu vodio i Hrvatsku te jednom BiH.
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 24. svibanj 2021. 19:20

Svugdje pođi - kući dođi. A Jasminu Repeši, uskoro - rođendan mu je za tjedan dana - šezdesetogodišnjaku, Bologna je jedan od gradova koje može i zove domom. Stoga je Repešin povratak u Fortitudo, točno desetljeće i pol nakon što je završio fantastični četverogodišnji mandat u ovom kultnom talijanskom klubu, proteklih dana velika vijest u Italiji...

"Fortitudo sa zadovoljstvom objavljuje da trener prve momčadi postaje Jasmin Repeša koji je potpisao višegodišnji ugovor. Nakon petnaest godina Fortitudo ponovno prihvaća jednog od svojih najvećih heroja u povijesti", stoji u klupskom priopćenju koje donosi i životopis bivšeg hrvatskog izbornika, uz zaključak:

"Životopis koji - nema tih riječi - ne treba bilo kakakv komenatar. A sada... Jasmin se vratio!"

U Bologni definitivno nisu zaboravili čovjeka s kojim su na klupi osvojili posljednji i jedan od dva uopće naslova prvaka Italije, igrali jedino finale Eurolige i još četiri od ukupno osam klupskih finala talijanske Lege.

Prema onome što se da čuti, Jasmin Repeša je s Fortitudom potpisao četverogodišnji ugovor, a u Bolognu se vraća nakon što je u proteklih 15 godina vodio Romu, Benetton, Cibonu, Unicaju, Cedevitu, Budućnost, Pesaro, u dva navrata reprezentaciju Hrvatske te reprezentaciju BiH. U 25-godišnjoj karijeri kao prvi trener potpisao je točno 10 naslova prvaka u Hrvatskoj, Turskoj i Italiji, dok je Hrvatsku vodio na tri Eurobasketa, između ostalog do polufinala 2013. u Sloveniji te na Olimpijskim igrama 2008. i Svjetskom prvenstvu 2014.

Linker
02. svibanj 2024 21:25