Michael Jordan
 FRANCK FIFE/AFP
Izgradio ‘carstvo‘

Ovo je drugi najbogatiji košarkaš ikad, a za njega vjerojatno niste čuli! Ispred njega je samo Jordan

Tijekom igračke karijere Bridgeman je u NBA ligi nastupao tijekom sedamdesetih i osamdesetih
Piše: SNObjavljeno: 07. srpanj 2020. 14:47

Ulysses Lee "Junior" Bridgeman bivši je NBA košarkaš i danas 66-godišnji poslovni čovjek koji danas slovi kao drugi najbogatiji košarkaš ikad, odmah iza Michaela Jordana.

Tijekom igračke karijere Bridgeman je u NBA ligi nastupao tijekom sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog stoljeća. Tijekom karijere duge 12 godina igrao je na poziciji dvojke ili trojke, a nosio je dres Milwaukee Bucksa i LA Clippersa. Ukupno je u karijeri ostvarivao prosjek od 11.5 poena po susretu, a veći dio karijere imao je status 'šestog' igrača, dakle džokera s klupe.

U njegovo vrijeme NBA ugovori nisu bili multimilijunski kao što je slučaj danas, a njegov najveći bio je onaj u iznosu od 350.000 dolara 1985. godine od LA Clippersa.

Dakle, Bridgeman se nije obogatio tijekom košarkaške karijere, ali je nakon nje. Naime, njega je oduševio kako funkcionira lanac restorana brze hrane Wendey's, pa je puno vremena provodio u jednom od njihovih objekata strpljivo upijajući znanje. Još pod kraj igračke karijere otvorio je tri restorana brze hrane, a s vremenom je postao najveći dioničar Wendy'sa i sam drži preko 160 ugostiteljskih objekata. Svoj je novac dalje investirao u lanac restorana Chili’s i bogatstvo mu se procijenjuje na 600 milijuna dolara.

image
Junior Bridgeman
SCREENSHOT/Youtube

Michael Jordan na vrhu je nedostižan s procijenjenom zaradom od 2.1 milijarde dolara, ali Bridgeman je odmah iza njega. A radi se o bivšem košarkašu za kojega mnogi nisu nikada niti čuli...

Linker
17. travanj 2024 20:53