DENIS LOVROVIC Afp
NOVA STANICA U KARIJERI

Pala je odluka! Hezonja odbio Grke i službeno potpisao za klub koji vodi proslavljeni hrvatski trener

Financijski detalji nisu u potpunosti poznati, ali jasno je da je odštetom zadovoljna i Barcelona
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 31. srpanj 2021. 18:49

Mario Hezonja (26) igrat će sljedeće sezone u Uniksu, ruskom euroligašu kojega od ovoga ljeta vodi hrvatski trener Velimir Perasović. Hezonja i Uniks su sve dogovorili prije dva tjedna, a sada je ovaj potpis postao i služben.

Objavljeno je kako će Hezonja u Kazanju biti jednu sezonu. Nije publicirano koliko vrijedi potpis na ugovor s Uniksom, ali se spekulira kako bi Hezonja mogao biti bogatiji u godinu dana za 1,2 milijun eura, s time da je Uniks spreman platiti Barceloni i obvezu od 400.000 eura, pa bi ruski klub investicija u Hezonju ukupno stajala 1,6 milijun eura za sljedeću sezonu.

Dogovor s Pantahinaikosom nije uspio zbog financijskog dijela priče. U Ateni su nudili Hezonji dva milijuna eura za dvije sezone, a od te svote on je sam trebao Barceloni platiti odštetu od 400.000 eura, pa bi prevedeno za dvije godine igranja Hezonja zaradio 1,6 milijun eura, a ovako će u Uniksu za jednu godinu zaraditi 1,2 milijun eura. I trenirat će ga Velimir Perasović.

Postojala je opcija i da Hezonja nastavi svoju karijeru u Barceloni, ali ona, očito je, nije željela mečirati ponudu Uniksa, a niti prije toga Panathinaikosa, nego se zadovoljila s odštetom od 400.000 eura.

Linker
17. travanj 2024 09:39