Screenshot: Facebook
LEGENDARNI KVART NA NOGAMA

POČEO ULIČNI OKRŠAJ PORUKAMA U SPLITU! POGLEDAJTE ŠTO JE OSVANULO NA SVJEŽE PREBOJANOM ZIDU KOJI JE RAZBJESNIO DINA RAĐU 'Puške nisi vidija, uhljebu!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 25. listopad 2019. 23:38

Veliku je buru izazvala danas odluka splitskih gradskih vlasti da se preboji mural u čast Jugoplastike u Dominisovoj ulici u samom centru Splita.

Na pročelju koje se nalazi u samom srcu grada i Dioklencijanove palače prije dva je tjedna osvanuo grandiozni mural u čast najbolje europske klupske košarkaške momčadi u povijesti, no u petak ujutro su komunalni redari, po nalogu gradskih vlasti, malo umjetničko djelo prebojili narančastom bojom, te izazvali burnu reakciju stanovnika Geta.

Foto: Feđa Klarić
Mural u čast Jugoplastike prije intervencije komunalnih redara

Koliko je takva odluka gradskih vlasti pogodila pojedine Splićane pokazuje i žučna reakcija Dina Rađe koji je na svom Facebook profilu osuo paljbu po gradskim ocima:

"Sramota! Gadite mi se jadnici neostvareni koji nikad u zivotu niste nista napravili. Najveći uspjeh van je predizanje clanske iskaznice neke stranke. Jedino sta znate je prodavanje crvene i crne magle da prikrijete svoja sranja", poručio je između ostalog legendarni splitski košarkaš, a tijekom dana je stigla i konkretna reakcija iz Geta.

Stanovnici jednog od najpoznatijih splitskih kvartova objasnili su u posebnom videu što se točno dogodilo u Dominisovoj ulici, na zidu nadomak spomenika kulturne baštine zaštićenom od strane UNESCO-a.

Jugoplastiku su nekako i pretrpjeli, ali Hajduk, poručuju, neće.

Foto: Feđa Klarić

"Opet se djelatnicima Ministarstva kulture pogoduje, i uređuje se našim novcima njihov pogled s prozora. Pitam vas konzervatori, poznati čuvari vlastitih džepova, a ne baštine za čije očuvanje ste plaćeni, kada će na red doći druge škrabotine, bazeni, bankomati i ostale nelogičnosti koje potičete i ignorirate u staroj gradskoj jezgri. Čestitke na brzini, a sada krenite dalje. To ne znači da mi susjedi nećemo naći drugo mjesto za Jugoplastiku, možda na stropu prolaza Židovskog prolaza koji mjesecima stoji u plavom knaufu ne ogletan i ne oličen", prenosi Dalmatinski portal izjavu Balda Đanovića.

Reakciju i objašnjenje cijelog slučaja od strane stanovnika uključenih u izradu murala možete pogledati u videu.

VIDEO: Dalmatinski portal

Na zidu osvanula nova poruka: 'Puške nisi vidija uhljebu!'

Foto: Dalmatinski portal /

U međuvremenu, tijekom popodneva, na svježe oličenom zidu u Dominisovoj ulici ispisane su poruke šefu konzervatora Radoslavu Bužančiću koji je potpisao nalog da se maknu slavna imena.

'Buža di si bija 89/90/91, Jugoplastiku bi brisa, povijest risa, puške nisi vidija uhljebu', piše na zidu.

Aktivisti će, piše Dalmatinski portal, obilježiti na još jedan način slavnu splitsku Jugoplastiku, a istovremeno prozivajući pročelnika Ureda konzervatora u Splitu. Svih 220 bankomata, naime, prekrit će znak Jugoplastike.

Linker
17. travanj 2024 20:32