EPH
KUĆI DOĐI, AL' SVUDA POĐI

POLETI, HRVATSKI SOKOLE Hrvatski košarkaški div je apsolutni rekorder u svijetu, teško će ga itko ikad dostići!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 19. siječanj 2016. 18:57

Najveći hrvatski sportski globetrotter udario je još jednom! Bruno Šundov u svoj je životopis ubilježio i 16. državu u kojoj će zarađivati košarkaški kruh. I to, ni više, ni manje nego - Nikaragvu, doznaju Sportske novosti.

Taj 221 centimetar visoki 36-godišnjak minulog je vikenda stigao u zemlju koja se nalazi na “premosnici” između Sjeverne i Južne Amerike i, logično, postao prvi Hrvat koji će zaigrati u tamošnjem prvenstvu. Šundov je potpisao ugovor za Toros del Norte iz Matagalpe, oko 125 kilometara udaljenog od glavnog grada Manague.

S obzirom na svoje europsko i NBA iskustvo u Nikaragvi je predstavljen kao velika zvijezda, možda i najveća koja je ikad igrala za neki tamošnji klub. Toros del Norte je aktualni prvak Nikaragve i Srednje Amerike, a Šundov je doveden kao pojačanje i za Ligu Amerika, FIBA-ino klupsko natjecanje u kojem nastupaju najbolje momčadi Južne i Srednje Amerike. Prošle sezone debitirali su u “Euroligi” Latinske Amerike s tri poraza, a sljedećeg vikenda će momčad koju vodi Španjolac Jose Luis Damaso ukrstiti koplja s prvacima Argentine, Brazila i Venezuele.

Šundov je tako još malo podignuo granicu rekorda koji će teško itko dostići. Toros del Norte će mu biti već 26. klub u karijeri, a Nikaragva nakon Hrvatske, SAD-a, Portorika, Izraela, Belgije, Španjolske, Cipra, Latvije, Ukrajine, Grčke, Bugarske, Filipina, UAE-a, Mađarske i Bahreina - novi dom. Bruno Šundov je bez ikakve dvojbe najozbiljniji promotor “košarke bez granica”.

Linker
29. rujan 2024 18:26