ALES FEVZER
NIŠTA OD CRNOGORACA

Potvrđene su pozicije na karti Europe, Liga prvaka neće dobiti bogati španjolski klub

Iz ABA lige će u košarkaški Eurokup tri, a ne četiri kluba, kako je bilo najavljivano.
Piše: Toma DragičevićObjavljeno: 15. lipanj 2020. 15:31

Iako je bilo priča da će u Eurokupu sljedeće sezone igrati četiri kluba iz ABA lige, odnosno da će se Partizanu, kojem je mjesto u manje vrijednom natjecanju utješna nagrada za euroligašku odbijenicu, uz sigurnu Budućnost, priključiti i Cedevita Olimpija i Mornar, klub iz Bara se na kraju ipak nije našao u ovom društvu.

Popis od 24 kluba, koji tek treba potvrditi ECA, izgleda ovako:

Budućnost, Cedevita Olimpija, Partizan (ABA liga), Giants Antwerp (Belgija), Bourg, Monaco, Metropolitans Levallois, Nanterre (Francuska), Promitheas (Grčka), Brescia, Venezia, Virtus Bologna (Italija), Maccabi Rishon LeZion (Izrael), Lietkabelis (Litva), Skyliners Frankfurt, Ulm (Njemačka), Lokomotiv Kuban, Uniks (Rusija), Gran Canaria, Joventut, Andorra, Unicaja (Španjolska), Bahčešehir, Bursaspor (Turska).

Sastav Eurokupa za sljedeću sezonu vrlo je sličan prošlosezonskom, što bi značilo da većih "prebjega" u Ligu prvaka nije bilo, makar je FIBA navodno bila vrlo blizu tome da privuče Unicaju i tako izvojeva veliku pobjedu. Međutim, nije se dogodilo, Unicaja će i sljedeće sezone igrati u Eurokupu, koji će krenuti 30. rujna, prvi krug se igra do 16. prosinca, Top 16 je na rasporedu od 30. prosinca do 3. veljače, dok doigravanje počinje 2. ožujka sljedeće godine.

Linker
24. travanj 2024 18:09