Konferencija za novinare na kojoj je predstavljena nova sezona PRO 3x3 Turnira.

 

 SANDRA SIMUNOVIC/PIXSELL Pixsell
PRO 3x3 Tour 2023.

Predstavljen program međunarodne serije spektakularnih turnira na atraktivnim lokacijama 10 gradova

Nova sezona PRO 3x3 Toura 2023. na rasporedu je od druge polovice svibnja do sredine kolovoza 2023.
Piše: SNObjavljeno: 11. svibanj 2023. 16:27

Nova, druga i još bolja sezona PRO 3x3 Toura 2023., međunarodne serije spektakularnih turnira u košarci 3x3 („3 na 3 igrača“), u razdoblju od druge polovice svibnja do sredine kolovoza 2023. održat će se ponovno na atraktivnim lokacijama 10 hrvatskih gradova, a u odnosu na prošlu godinu uključeno je čak pet novih gradova.

Na konferenciji za novinare, održanoj danas (četvrtak, 11. svibnja) na ciljano visokoj lokaciji Rooftop Lateral u Zagrebu, smještenoj na 26. katu nebodera s pogledom na cijeli hrvatski glavni grad, detaljnije informacije o PRO 3x3 Tour 2023. – program, raspored, gradove i lokacije, način održavanja, sadržaj te druge zanimljivosti i novitete – iznijeli su članovi Organizacijskoga odbora iz Udruge PRO 3x3 te komunikacijskoga tima.

- Tijekom proljeća i ljeta 2022. godine prvo izdanje PRO 3x3 Toura uspješno je organizirano na top lokacijama 10 hrvatskih gradova, a takva promocija novog olimpijskog sporta izazvala je veliko zanimanje igrača, publike i javnosti. Stoga će lijepa priča biti nastavljena i ove godine, uz poboljšanja u praktički svakom segmentu - istaknuo je Tomislav Prpić, voditelj organizacije obveznih stručnih službi.

Svoje je tvrdnje potkrijepio i konkretnim brojkama, koje su bile vidljive i u kratkom videouratku, svojevrsnoj rekapitulaciji prošlogodišnjeg Toura, koji je prikazan na početku konferencije za novinare. Više od 100 sati izravnog televizijskog prijenosa, preko 500 natjecatelja iz TOP 20 svjetskih ekipa i najboljih hrvatskih ekipa te više od 20 tisuća gledatelja uživo tijekom cijeloga Toura; samo su neki od indikativnih postignutih rezultata.

- Treba istaknuti i kako je više od 900 fotografija otišlo u međunarodnu distribuciju na najveća svjetska tržišta kao što su Sjedinjene Američke Države, Velika Britanija, Njemačka, Kina, Indija i druge. U izvješću Svjetske košarkaške organizacije FIBA, u sklopu koje organiziramo ovaj Tour, iz travnja 2023. ističe se i kako je na navedenih 10 turnira u 2022. odigrano gotovo 300 seniorskih utakmica, a naša Udruga PRO 3x3 obuhvaća čak 34% aktivnosti iz područja 3x3 košarke u Hrvatskoj - dodao je Prpić.

image

Konferencija za novinare na kojoj je predstavljena nova sezona PRO 3x3 Turnira

SANDRA SIMUNOVIC/PIXSELL Pixsell

Ovogodišnji PRO 3x3 Tour počinje 20. i 21. svibnja 2023. turnirom u Hvaru, a završit će 11. i 12. kolovoza 2023. organizacijom finala u Šibeniku.

- Uz pet gradova koji su bili obuhvaćeni i prošle godine - Umag, Vinkovci, Osijek, Zagreb i Šibenik - sada je u Tour uključeno i pet novih hrvatskih gradova, odnosno Hvar, Trogir, Zabok, Lipik i Imotski. Naime, cilj je stalno širenje i promocija 3x3 košarke i u novim sredinama. Ponovno su osigurane profesionalne fotografije i snimke, kao i televizijski prijenosi. Na tome posebno zahvaljujemo medijskim pokroviteljima i partnerima, Pixsell Photo & Video Agency te Sportklubu - naglasio je Hrvoje Jurković, voditelj Službe za TV, marketing i dodatne sadržaje.

PRO 3x3 Tour 2023. ponovno ima prestižan status FIBA Quest pa će pobjednik završnog turnira putovati na QD WT Debrecen (Mađarska) koji će se održati 26. i 27. kolovoza 2023. Jurković je ukratko iznio i podrobnije informacije zbog čega će ovogodišnji PRO 3x3 Tour biti bolji nego njegovo prvo izdanje.

- Imamo niz iskoraka u odnosu na 2022. godinu. U sklopu dvodnevnih turnira, uz već postojeći Kids Day, namijenjen djeci, sada će biti organiziran i juniorski Tour; osigurali smo i live streaming; očekujemo više igrača i još bolje rangirane igrače nego lani; kao i još više djece i mladih koji će se zaljubiti u novi olimpijski sport. Na svakom turniru organizirat ćemo edukaciju o 3x3 košarci za igrače, suce, pomoćne suce, djecu i gledatelje - rekao je Jurković, dodavši kako su pripremili i mnoga poboljšanja na vizualnom, komunikacijskom i promotivnom planu.

Navedena je poboljšanja predstavio Darko Bilandžić koji potpisuje grafički dizajn i vizual svih ovogodišnjih materijala te novomedijskih i interaktivnih sadržaja. Uz osuvremenjenu i “osvježenu” službenu internetsku stranicu www.pro3x3.hr, osmišljeni su i kreirani jedinstveni interaktivni plakat te mobilna aplikacija s proširenom stvarnošću koja će se nadograđivati cijelo vrijeme trajanja Toura. Što se tiče društvenih mreža i komunikacijskih platformi, uz već postojeći Facebook i Instagram profil nedavno je otvoren i profil na TikToku, što je još jedan korak u približavanju mlađim generacijama. Ovisno o prigodi i potrebi na njima će se s javnošću komunicirati dvojezično, na engleskom i hrvatskom jeziku, čime se želi naglasiti međunarodni karakter Toura.

image

PRO 3x3 Turnir

PRO 3X3 TURNIR Pro 3x3 Turnir

Za “pogled iznutra” na cijeli projekt na konferenciji za novinare bili su zaduženi Rajna Šimunić, voditeljica Službe za brigu o igračima i volonterima te Dean Popović, jedan od nazočnih igrača.

- U ovom projektu sam od samoga početka. Ono što nas krasi je zajedništvo i velika ljubav prema 3x3 košarci i općenito sportu. Nije pretjerano reći da smo kroz ovaj projekt svi postali jedna velika obitelj, što je jako važno”, kazala je Rajna Šimunić. “Na PRO 3x3 Touru igrao sam i prošle godine, naravno da ću i ove. Mi koji sudjelujemo na međunarodnim turnirima znamo kako je ovaj Tour organiziran na zbilja visokoj razini. Zahvalan sam organizatorima na prigodi i iskustvu koje pružaju nama igračima - zaključio je Popović.

PRO 3x3 Tour organizira Udruga PRO 3x3, uz potporu Hrvatske turističke zajednice, Ministarstva turizma i sporta Republike Hrvatske te tvrtke Energy Basket d.o.o. Sponzori su HEP, Jamnica, Bigraf, Hell i Lenovo.

Linker
27. travanj 2024 21:41