DAVID PASTOR/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA David Pastor/shutterstock Editorial/profimedia
GUBI MU SE SVAKI TRAG

Prekinuo karijeru i nestao s lica zemlje, nitko ne zna što se dogodilo s legendom: ‘Nemamo nikakvu informaciju‘

Nakon izjave o povlačenju iz košarke, Ricky Rubio je u potpunosti nestao s radara
Piše: Niko MatičevićObjavljeno: 04. siječanj 2024. 11:01

Španjolski legendarni košarkaš Ricky Rubio prije nekoliko mjeseci je potpuno nestao iz javnosti. Ovaj 33-godišnjak je početkom kolovoza prošle godine odlučio otići iz svijeta košarke i posvetiti se borbi s mentalnim problemima.

- Odlučio sam zaustaviti profesionalne aktivnosti i posvetiti se psihičkom stanju. Molio bih vas da poštujete moju privatnost kako bih se lakše borio u ovim teškim trenucima - poručio je tada Rubio.

Problemi Rubija s mentalnim zdravljem počeli su u prosincu 2021. godine kada je zaradio tešku ozljedu koljena. Nekoliko mjeseci kasnije potpisao je trogodišnji ugovor vrijedan 18.4 miliona dolara i izgledalo je kako je sve u najboljem redu.

Međutim, očigledno se Rubio bori s jako teškom bolesti. Depresija je jedan od vodećih ubojica u svijetu, pa se španjolski košarkaš odlučio posvetiti svom mentalnom zdravlju.

Nakon izjave o povlačenju, Rubio je u potpunosti nestao s radara. Čak niti u njegovom timu, Cleveland Cavaliersima ne znaju gdje je.

- Zaista nemam nikakvu informaciju o njemu - kratko je izjavio trener Cavaliersa.

Rubio je postao svjetski prvak i MVP prvenstva s reprezentacijom Španjolske 2019. godine, ima dva zlata i dvije bronze s Eurobasketa. Uz to, ima srebro i broncu s Olimpijskih igara.

Kako trenutno izgleda, sjajnog Španjolca vrlo vjerojatno više nikada nećemo gledati na parketima.

Linker
07. svibanj 2024 05:55