MARIUS BECKER Dpa Picture-alliance Via Afp
ČUDESNA ZVIJER

Pretrpio gadne batine, ali Dončića ništa ne može zaustaviti: ‘Luka je imao otvorenu ranu, a stradao je i zglob‘

‘Luka je klasa za sebe. Ponekad, kad ga gledam, najradije bih prestao igrati. Sve izgleda tako lako‘
Piše: SNObjavljeno: 08. rujan 2022. 07:37

Luka Dončić je protiv Francuza odigrao spektakularnu utakmicu koju je u slavlju svoje momčadi okrunio s 47 poena. Međutim, svim slovenskim ljubiteljima košarke zastao je dah kada je Dončić pred sam kraj prvog poluvremena protiv Francuske dobio udarac u glavu. Toliko je bio jak da je krvario.

"Luka je imao otvorenu ranu koju je trebalo zašiti. Imao je dva šava na tjemenu. Legao je na stol, oprali smo ranu i zašili je", kazali su slovenski liječnici.

No nije to nažalost jedini problem velike zvijezde. Posljednjih dana nekoliko smo ga puta mogli vidjeti kako se uhvatio za ručni zglob.

image
MARIUS BECKER Dpa Picture-alliance Via Afp

"Rekao je da ga boli. Spremali smo se otići na magnetsku rezonancu, ali nikako da to napravimo. Stvarno mora postojati ravnoteža između toga da ga tjeramo na svaki pregled. Mogao bi biti nakon svake utakmice biti stavljen na magnet. Ali mora se i regenerirati. Za svaku magnetsku rezonancu treba nam nekoliko sati, znači toliko manje regeneracije. Vidjet ćemo kako će reagirati na putu do Berlina. Možda tamo napravimo magnetsku zgloba", objašnjavaju Slovenci, koji su na prvenstvu dobili puno žestokih udaraca, jer je Slovenija igrala u najjačoj skupini i igrala se muška i fizička jaka košarka. A Dončić je mnogima prva meta...

"Luka je klasa za sebe. Ponekad, kad ga gledam, najradije bih prestao igrati. Sve izgleda tako lako. Ali kad sam probaš igrati kao on, vidiš da ideš u maglu. Ne znam odakle mu to nadahnuće, ova genijalnost. Poezija. Ne mogu vjerovati. Kad se počne smijati, ti si u nevolji. Pokušavamo mu pomoći. Znamo da uvijek daje sve od sebe. Nije ga zaustavio ni udarac. Dobio je, malo smo se zabrinuli, ali i drugo poluvrijeme je igrao izvanredno", kazao je o svom suigraču Edi Murić.

Linker
03. svibanj 2024 23:12