Ilustracija

 Profimedia/ KLS logo
U TO SE DUGO SUMNJALO

‘Prevara stoljeća‘ u Srbiji! Doživotno su suspendirani zbog namještanja, a evo što rade: ‘Kako je to moguće?‘

Nakon što su mediji u Srbiji u lipnju objavili vijest o skandalu u tamošnjoj košarkaškoj ligi, priča ide dalje
Piše: SNObjavljeno: 30. studeni 2023. 11:04

Tabloid Kurir je otkrio kako se čak 30 košarkaša u Srbiji nalazi pod istragom FIBA-e zbog namještanja utakmica. Nekoliko srpskih košarkaša je dokazano namještalo rezultate utakmica i oni su doživotno suspendirani, a protiv ostalih je otvoren postupak FIBA-e kao krovne svjetske organizacije.

"S obzirom da su disciplinski postupci još uvijek u tijeku, KLS u ovom trenutku ne može pružiti detalje na kojim utakmicama i koji igrači su sudjelovali u manipulativnim radnjama", objavljeno je između ostalog u službenom priopćenju Košarkaške lige Srbije, da bi danas skandal otišao i dalje.

Neki igrači su već doživotno suspendirani, što dovoljno govori o težini nedjela, no oni i dalje igraju - košarku 3X3.

Potvrdio je to i direktor KLS-a Aleksandar Grujin.

"Točna je informacija da su suspendirani igrači igrali i košarku 3x3. Postoje igrači s kojima je završen postupak i oni su doživotno suspendirani iz košarke, a postoje oni za koje se još vodi postupak ispred FIBA-e i oni su suspendirani do daljeg. Ti igrači su nastavili da igraju košarku 3x3 i postavlja se pitanje - kako je to moguće? To je pitanje za FIBA-u, jer su oni krovna svjetska organizacija u koju spada i košarka 3x3, ali je očigledno da je došlo do propusta", rekao je direktor KLS-a za Kurir.

Grujin ističe i da će Košarkaška liga Srbije nevezano za postupak FIBA-e pokrenuti postupak i pred nadležnim državnim organima Republike Srbije.

"Želim naglasiti da smo obavili sastanak s predstavnikom FIBA-e zaduženim za Srbiju i zajednički stav je da ovakvim radnjama nije mjesto u sportu i da ovu pojavu treba iskorijeniti. Svim ovim igračima, i doživotno suspendiranima i onima s kojima se još vodi postupak, trajno je zabranjeno bavljenje košarkom, ali i bilo kojim drugim vidovima košarke, gdje spada i košarka 3x3".

Linker
27. travanj 2024 09:17