Ante Matulović

 RONALD GORSIC/CROPIX Cropix
BILO JE I TUČNJAVE

Privedena legenda Zadra, napao je mladića?! On se brani: ‘Mene privode, a imaju četiri moje prijave...‘

Tražio je da odgode uhićenje zbog operacije njegove kćerke, ali to mu nije odobreno.
Piše: Ivica Nevešćanin/Zadarski.hr/Slobodna DalmacijaObjavljeno: 29. srpanj 2022. 20:34

Zadarska policija privela je Antu Matulovića, legendarnog košarkaša i bivšeg trenera KK Zadra, zbog sumnje da je sudjelovao u narušavanju javnog reda i mira.

Matulović je priveden oko 14.30 sati na adresi u Stomorici gdje je sat vremena prije došlo do incidenta u kojem su sudjelovali on i zaposlenik jednog ugostiteljskog objekata u susjedstvu. Matulović, naime, na istoj adresi ima poslovni prostor, te je već neko vrijeme u problemima sa susjedima. Navodno je došlo do fizičkog sukoba između njega i jednog zaposlenika susjednog lokala. Mlađi muškarac je zaradio lakše tjelesne ozljede, piše Zadarski.hr.

- Privode me zbog naguravanja, htjeli su mi staviti lisice na ruke. Policija ima moje četiri prijave zbog nelegalnog rada ovog objekta i njegove cijevi iz kuhinje, ali se na to nisu osvrtali, nego sad privode mene – kazao nam je uznemireni Matulović neposredno prije nego što je u pratnji dva policajca i dvije policajke prepraćen do policijske postaje na Poluotoku.

image
LUKA GERLANC/CROPIX Cropix

Matulović je novinare je pozvao desetak minuta ranije kada je saznao, kako je rekao, da će s lisicama biti priveden zbog tučnjave. Matulović je od policije tražio da odgode njegovo privođenje jer u 14 sati njegova kćerka ima operaciju, no policajci na to nisu pristali. Odveli su ga do postaje bez korištenja mjera prisile.

Odmah nakon privođenja razgovarali smo sa zaposlenicima lokala s kojim je Matulović imao sukob.

- Sve se dogodilo oko 13.30 sati, kad je moj kolega otišao do skladišta nešto uzeti za potrebe lokala. Kad je otvorio vrata skladišta, koje se nalazi u blizini njegovog poslovnog prostora, netko ga je napao s leđa. Moj kolega ima 23 godine i nosi naočale. U napadu su mu naočale slomljene, a lice mu je bilo krvavo. Napao ga je gospodin kojeg su policajci priveli. Mi smo nakon napada pozvali policiju. Neka oni odrade svoj posao – ispričao nam je.

Na pitanje zašto Matulović tvrdi da rade nezakonito, mladić nam je odgovorio da sigurno ne bi mogao raditi da nema sve potrebne papire.

U zadarskoj policiju su nam potvrdili da istražuju okolnosti događaja u Stomorici koji se za sada vodi kao narušavanje javnog reda i mira.

Linker
19. travanj 2024 03:33