Damir Krajač/ CROPIX
LIGA ZA PRVAKA

Prvaci se propisno obrukali: Split u Trnskom deklasirao Zagreb, Mravi ostali na -28

Piše: Zlatko KarloObjavljeno: 27. ožujak 2012. 22:32

Još jedna od tragičnih utakmica u nizu košarkaša Zagreba, rasprodaja ugleda, utakmica kakvih smo već gledali u ovoj sezoni. Umorni, beskrvni i nemotivirani Mravi, a s druge strane protivnik napaljen na aktualnog prvaka Hrvatske. Ovoga puta s druge strane terena stao je Split, koji ih je oderao, ponizio i posramio. A ovo nije samo sramota za onih 12 igrača što su upisani u službeni zapisnik, nije čak niti stručnog stožera, sramota kompletnog kluba. I s obzirom da je jedno od logičnih pitanja na kraju utakmice na službenoj konferenciji za medije bilo upućeno treneru Vradimiru Androiću “misli li dati ostavku”, zapravo bi ostavku trebali dati na neki način svi u klubu. Jer ovo je doista sramota za KK Zagreb, još uvijek aktualnog prvaka Hrvatske, za klub koji nas ove godine prezentirao u najjačem europskom natjecanju, u Euroligi.

I kad smo već načeli tu temu, da ne bi bili uskraćeni za brzi odgovor, recimo i što je odgovorio Androić na upit o ostavci.

- Ostavku neću dati, no to je kod mene stvar principa. Ponavljam još jednom, logično je da uprava reagira nakon ovakve utakmice, pa je stoga možda ovo i moja posljednja presica kao trenera Zagreba.

Riječ dvije i o utakmici. Iako se tu i nema što puno za reći. Gosti su već u 2. minuti vodili s 13:0 s time da je Zagreb već iskoristio do tada jedan time-out. U 5. minuti bilo je 16 razlike, a na isteku 1. četvrtine 24 (15:39). Do kraja poluvremena ravno 40 razlike (29:69). I još malo statistike, Zagrebova valorizacija u tom prvom poluvremenu bila je ukupno 11, s time da je samo Mulaomerović imao 10. Onda otprilike možete zaključiti koliko je bilo negativnih u redovima Mrava. Također zvuči nevjerojatno, ali istinito da su Splićani gađali u prvom poluvremenu 28:40, a da je Zagreb ubacio 29 poena.

KOŠARKAŠKA LIGA ZA PRVAKA (3. KOLO)

Zagreb - Split 78:106

Zadar - Svjetlost Brod 71:50

Zadrani se namučili za pobjedu protiv Brođana

Konačne brojke koje su debelo na strani Zadra, ne nude pravu sliku zbivanja u Višnjiku, jer se prilično plesalo na rubu strpljenje kad je o publici riječ.

Ništa, baš ništa, barem što se tiče zadarske momčadi, u početku nije upućivalo na to da je riječ o košarci.

Prava poplava gluposti i pogrešaka, promašaja s pola metara i tako redom, izazivalo je bijes na tribinama, pa su znale poletjeti i teške uvrede na račun igrača i trenera Aleša Pipana.

Kad vam na domaćem parketu , bez omalovažavanja bilo koga, Svjetlost Brod u 12, minuti vodi 23:9, svaki daljnji komentar je suvišan. Iako se mora priznati kako je Pankracije Barać bio posve " vruć", lakoćom se probijao kroz obranu , uz to zabijao izvana.

Priznao je to nakon utakmice i Aleš Pipan, ustvrdivši, što su svi u dvorani na koncu i vidjeli, kako je u nastavku ključ rješenja bio mladi Marko Ramljak, koji je " iskopčao" Baraća, samim time i Svjetlost.

Razigrao se i Karlo Vragović koji je imao preciznu ruku, dok je Ive Ivanov vješto koristio svaku loptu koja mu je ispod obruča stizala kao " na pijat"! Unatoč pobjedi, ostaje zabrinutost, jer ovo nije bila prva utakmica u kojoj se Zadar pokrenuo tek kad bi voda došla do grla.

Linker
07. listopad 2024 00:45