Dino Rađa

 MARKO TODOROV/CROPIX
TUŽAN OPROŠTAJ

Rađa se emotivnom objavom oprostio od bivšeg suigrača: ‘Bija mi je ka brat, muda ka dinje...‘

‘Bija je pravi plej koji je drža uzde jedne moćne ekipe i svi su ga obožavali‘ - napisao je utučeni Rađa
Piše: Jutarnji.hrObjavljeno: 29. travanj 2022. 11:45

Nakon što je javnost rastužila vijest da je preminuo Zoran Sretenović, za prijatelje Sreta, još jedan velikan splitske košarke, poznate osobe i kolege počele su se opraštati od svog kolege.

Među njima je i Dino Rađa, koji je Sreti posvetio objavu na svom Instagram profilu.

"Zadnjih 6 miseci su postali takvi da mi se straj javit na telefon. Koliko dobrih ljudi i prijatelja je otišlo. Sreto mi je bija ka brat. U ono doba smo bili cimeri i provodili najviše vrimena skupa. U prvom redu je bija čovik. Zaj*bant od glave do pete. Taj ni sekunde nije bija ozbiljan osin kad je igra. A kad je igra, kompjuter u glavi. Taj je zna sve šta triba u svakom trenutku. Bija je pravi plej koji je drža uzde jedne moćne ekipe i svi su ga obožavali. Muda ka dinje, obrana za primjer, a i kad bi da dva koša igra je odličnu utakmicu. Kakva je to glava bila. Druže moj, neka ti je laka zemlja", napisao je Rađa u opisu fotografije iz mlađih dana.

Sretenović je umro u Beogradu u 57. godini. Tako je Split/Jugoplastika u vrlo kratkom vremenu ostao bez dva igrača iz startne petorke - Sretenović, Ivanović, Kukoč, Sobin, Rađa), koja je harala europskom košarkom. Naime, prije nekoliko mjeseci s ovoga je svijeta otišao i Goran Sobin.

Sretenovića je sa sobom iz Crvene zvezde 1986. godine doveo Božidar Maljković kad je na sugestiju Aleksandra Nikolića izabran za trenera Jugoplastike.

Linker
18. travanj 2024 20:26