AP
KOŠARKAŠKI BOB DYLAN

Roko Ukić objavio pjesmu na Facebooku: 'Dosta i previše sranja za ništa para'

Ispadanje sa Svjetskog prvenstva u Turskoj kapetan je prilično teško proživio, a svoj je očaj i melankolično raspoloženje zgodno opisao na svom Facebook profilu
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. rujan 2010. 13:00

Iako je krenuo potpuno drugim smjerom od svoga oca, glazbenika Zorana Ukića, nekad bubnjara u kultnom splitskom bendu Daleka obala, vrhunski košarkaš i kapetan naše reprezentacije Roko Ukić upravo je izražavajući razočaranje nakon poraza od Srbije pokazao talent i za skladanje.

Ispadanje sa Svjetskog prvenstva u Turskoj kapetan je prilično teško proživio, a svoj je očaj i melankolično raspoloženje zgodno opisao u utorak na svom Facebook profilu:

“Dosta i previše sranja za ništa para,

Niti za to imam volje, niti se tamo nešto stvara,

Idem kući, ne vraćam se

i puca mi što će bit,

Rađe pošteno se odmorit

jer od sranja sam već sit!!!”

Stihovi su koji bi mogli poslužiti kao predložak za pjesmu o hrvatskoj košarci danas, 2010. godine.

Osim što je mladi košarkaš bio iskren u svojoj tuzi, očito mu i izražavanje u stihovima leži, pa može opuštenije razmišljati o mogućoj promjeni karijere budući da godine uložene u bavljenje vrhunskim sportom na kraju košarkaša samo dovode do sve većih razočaranja.

- Ne mogu više podnijeti da živim kao luzer. Svake godine lupam glavom u zid. Nadam se i ništa - kratko je komentirao Ukić na kojega je odrastanje u okruženju glazbenika ipak ostavilo traga.

No, ostaje nada da će Roko Ukić nastaviti skladati stihove o domaćoj košarci, ali u budućnosti u veselijem tonu.

Linker
08. svibanj 2024 23:19