SARAH STIER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
MISTERIOZNI RASTANAK

Šamanić stigao iz NBA lige pa se razišao s Fenerbahçeom bez odigrane utakmice. Oglasio se klub

‘Prava na igrača ostat će u našem klubu do kraja sezone 2024./2025‘
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 14. rujan 2024. 08:39

Hrvatski košarkaš Luka Šamanić napustio je Fenerbahçe prije samo mjesec dana nakon što je došao u redove turskog prvaka.

"Sporazumno smo se razišli s Lukom Šamanićem koji se nalazi u Hrvatskoj iz osobnih razloga. Prava na igrača ostat će u našem klubu do kraja sezone 2024./2025. Željeli bismo zahvaliti Luki Šamaniću na njegovom doprinosu našoj momčadi u kratkom vremenskom periodu,", kratko su priopćili iz istanbulskog kluba.

Hrvatski košarkaš tako nije stigao upisati nastup za Fenerbahçe u čije redove je stigao ovoga ljeta nakon pet sezona provedenih u SAD-u. Na NBA draftu 2019. kao 19. izbor uzeli su ga San Antonio Spursi s kojima je pod ugovorom bio tri sezone. Upisao je za Spurse 36 nastupa u najjačoj ligi svijeta uz prosjek od 3,8 koševa i 2,2 skoka za nešto manje od deset minuta provedenih na terenu, a u međuvremenu je u Razvojnoj ligi igrao za Austin Spurse, Westchester Knickse i Maine Celticse. Posljednje dvije sezone bio je član Utah Jazza za koje je odigrao 50 utakmica uz prosječnih 4,9 koševa i 2,6 skokova za 11 minuta koliko je u prosjeku dobiva po nastupu.

Fenerbahçe je reagirao nakon odlaska Šamanića i odmah u svoje redove doveo kanadskog krilnog centra Khema Bircha.

Linker
14. rujan 2024 14:44