Damir Milačić, trener Šibenke

 NIKSA STIPANICEV/CROPIX
HULIGANSKI ATAK

Šibenčani nakon drame izgubili ključni meč, a onda ih kod tunela Mala Kapela Torcida napala - zabunom!?

‘Zgroženi smo svime. Sreća i prisebnost vozača spriječili su teže posljedice. Nađite napadače!‘
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 09. svibanj 2022. 16:04

Trica Brune Rebića za pobjedu nije ušla, ostala je na obruču, a Šibenka ostala u predvorju play-offa. U izravnom sudaru za barem još jedan rasprodani Baldekin i dolazak Cibone Furnir je bio malo bolji, s(p)retniji i umjesto šibensko-zagrebačkog obračuna u doigravanju, gledat ćemo sraz dva ZG prvoligaša.

"Imali smo kontrolu utakmice, ali ne i raspoloženih igrača. Prvo čestitke Dubravi na zasluženoj pobjedi. Točno za 'tik pored vratnice' kako bi rekli u nogometu. Dubrava je zasluženo dobila i čestitam njihovoj organizaciji te mom bivšem suigraču Borisu Gnjidiću i treneru Dubrave. Zaslužili su ovu pobjedu danas bili su bolji. Mi smo uspjeli na kraju utakmice s promjenom obrane malo im pomutiti njihov dobar dio igre u napadu, ali jednostavno mi smo napadački bili jako loši danas. U dijelu zadnje četvrtine nismo mogli naći pravo rješenje, došli smo do tog šuta, ali taj šut ne pobjeđuje. Dubrava je bila za nijansu bolja i zasluženo su dobili"; kazao je trener Šibenčana, Damir Milačić, nakon infarktne utakmice u Dubravi pred krcatim tribinama.

image

Kosarkaši Šibenke su napadnuti po povratku s utakmice

NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Za plasman u play-off Narančastima je trebala jedna pobjeda u zadnja dva kola Lige za ostanak, ali protiv Škrljeva su izgubili dobivenu utakmicu u produžetku, a sada ostali (pre)kratki za koš ili dva…Ili, kako je rekao Milačić "tik do vratnice" nogometnim žargonom rečeno. Šteta, plasman u doigravanje bila bi svojevrsna nagrada i navijačima koji su iskazali toliko strpljenja ove stresne sezone, i koji bi sasvim sigurno ispunili Baldekin u dvoboju sa Cibonom. Ali, ako je nekome utjeha barem je jedan Šibenčanin slavio u subotu - Jeronimo Šarin, čovjek koji je sinonim šibenskog kluba od njegovog povratka na košarkašku kartu, sa Furnirom je napravio sjajan posao.

I, kao da poraz u Zagrebu nije bio dovoljan, na povratku u Šibenik momčad je doživjela huliganski napad na auto cesti. Pola sata prije ponoći pred tunelom Mala Kapela nepoznati napadači su bakljama i palicama napali vozila s igračima GKK Šibenka. Svi igrači i članovi stručnog stožera su dobro i nisu ozlijeđeni.

"Na kombijima je utvrđena materijalna šteta, a incident je prijavljen policiji i u tijeku je očevid", izvijestili su na facebook stranici šibenskog kluba u nedjelju prijepodne.

"GKK Šibenka je zgrožena napadom na igrače u kojem su samo puka sreća i prisebnost vozača (u tom trenutku je to bio fizioterapeut Slaven Periša, op.a.) spriječili teže posljedice. GKK Šibenka traži da se napadači pronađu i procesuiraju."

Neslužbeno se kasnije počelo govoriti kako su košarkaši Šibenke zapravo bili kolateralna žrtva, odnosno da je meta napada trebala biti skupina Funcuta, koja se kombijem vraćala iz Pule gdje su bodrili nogometaše Šibenika. Kako neslužbeno prenose neki mediji, napad je izvela Torcida, a policija je nakon incidenta ispratila kombije Šibenke sve do Šibenika.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 08:38