Dres Dražena Petrovića u Šibeniku
 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
DANAS BI IMAO 57 GODINA

Šibenčani pripremaju veliko slavlje u čast legendarnog Dražena Petrovića kojeg nikada neće zaboraviti

Grad Šibenik priprema niz aktivnosti kako bi obilježili rođendan prerano preminule legende
Piše: D. TrutinObjavljeno: 22. listopad 2021. 10:19

Grad Šibenik će i ove godine obilježiti rođendan velikana hrvatske i svjetske košarke Dražena Petrovića.
Središnja manifestacija obilježavanja Draženovog rođendana - rođen je 22. listopada 1964. u Šibeniku - održat će se kod spomenika Draženu Petroviću na Baldekinu u petak s početkom u 11 sati kada će u zrak biti pušteni narančasti baloni u znak sjećanja na Dražena.

Nakon prigodnog programa vijenci će biti položeni i kod Mozzartovog koša u Ulici Petra Preradovića.
U organizaciji OKK Dražen Petrović u subotu će se održati turnir Sjećanje na Dražena. Na turniru sudjeluju: Split, Alkar, Sonik Puntamika i OKK Dražen Petrović, a utakmice će se odigravati u dvorani OŠ Petar Krešimir IV. od 9.30 do 13 sati.

U čast našem legendarnom košarkašu, u subotu će se održati i šesto izdanje cestovnih atletskih utrka Šibenskih deset i Draženova četvorka - Prvenstvo Hrvatske u cestovnom trčanju.

Start utrke na deset kilometra Šibenskih deset predviđen je u 11 sati, dok će se Draženova četvorka trčati od 12.30. Start obje utrke bit će na šibenskoj rivi. S početkom u 9.30, također na šibenskoj rivi, održat će se i dječja utrka.

Dodajmo, kako je i tradicionalno u čast velikana na zgradi gradske uprave izvješen golemi narančasti dres Šibenke s Draženovom četvorkom, dimenzija 7x5 metara.

Linker
19. travanj 2024 16:36