GORAN MEHKEK Cropix
KUP KREŠIMIR ĆOSIĆ

Šibenka 40 godina nakon ‘oduzete titule‘ ponovno u završnici Kupa: ‘Bitno je bilo zaustaviti Hollingswortha‘

Nakon ulaska u Ligu za prvaka, Šibenčanin Jeronimo Šarin i njegov Furnir nisu imali uspjeha u Kupu
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 14. veljača 2023. 22:11

ŠIBENKA - FURNIR 68:55 (16:22,15:12,24:10,13:11)

ZAGREB. Košarkaški centar Dražen Petrović. Gledatelja:150. Suci: Radojković, Jovović, Mustapić.

ŠIBENKA: Brocić 6p, 2s, 3il, Kakar 17p, 5s, 2a, Jambrović 17p, 13s, 7a, Skorić 3p, 4s, Howard 6p, 6s, 4a, Paić 10p, 5s, 4a, Pleadin 7p, 4s, Klarin 2, Antić, Šarić.

FURNIR: Paponja 13p, 4s, 3a, Hollingsworth 13p, 8s, 2a, 3il, Vidović 12p, 4s 3a, Karahodžić 4s, 4a, Bošnjak 10p, 10s, Kuzmanović 2s, 2a, Kalajžić 5, Savić, Bjelanović, Kos 2, Nazor, Jurić.


Šibenka je slavljem 68:55 protiv Furnira prvi put prošla u polufinale Kupa nakon 23 godine, 50 godina nakon osnutka kluba. Kad smo već kod brojeva, prije 40 godina, točnije 1983. godine Šibenka predvođena Draženom Petrovićem u trećoj utakmici finala doigravanja košarkaškog prvenstva pobijedila Bosnu i osvojila naslov prvaka Jugoslavije. Sutradan je Šibenki naslov prvaka oduzet zbog navodne sudačke pogreške te je naloženo odigravanje nove utakmice, ali na neutralnom terenu u Novom Sadu. Šibenčani su odbili igrati novu utakmicu kao i vratiti zlatne medalje, čak i pod prijetnjom izbacivanja kluba u niži rang natjecanja.


– Nismo mogli igrati na poen više, s obzirom na to da nismo imali svježine i mislim da je na kraju obrana bila ključna i dovela nas do trijumfa – rekao je trener Damir Milačić nakon susreta. Dvojac Paić-Pleadin zaigrao je protiv Furnira usprkos tome što je njihov nastup bio pod upitnikom zbog ozljeda. Upravo je Paić tricom minutu prije kraja utakmice zabio za 64:55, zabio je sedam od devet svojih poena u samom finišu, što je ugasilo svaku nadu Dubrave. Najraspoloženiji je ipak bio Patrik Jambrović koji je ubacio 17 poena te dodao 13 skokova i sedam asistencija. Pratio ga je Kakar koji je ubacio pet trica i utakmicu završio sa 17 poena.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Dubravin Amerikanac Hollingsworth do poluvremena je ubacio 12 poena, ali su ga dobro zatvorili u drugome poluvremenu gdje je ubacio samo jedan koš. – Označio sam ga kao ključnog igrača Dubrave, pogotovo nakon posljednje utakmice protiv Dinama, nakon što smo ga uspjeli neutralizirati, dobili smo utakmicu – zaključio je.

image
GORAN MEHKEK Cropix

Furnir se dva puta u susretu odvojio na devet koševa prednosti, drugi put nešto manje od dvije minute prije kraja poluvremena, a onda su Kakar svojom četvrtom uspješnom tricom i Brocić smanjili na samo tri koša zaostatka s koliko se otišlo na odmor. Potpuno su susret u trećoj četvrtini preokrenuli Šibenčani. Ruke Dubravaša postajale su teže, tricama ih je živima držao Paponja, ali nije to bilo dovoljno za pratiti ritam. Momčad Damira Milačića nadigrala je Dubravaše i u zadnju četvrtinu otišla sa 55:44. Rođeni Šibenčanin Jeronimo Šarin i njegova ekipa prošli su tjedan izborili Ligu za prvaka pobjedom protiv Dinama, ali u Kupu, nisu uspjeli napraviti iskorak.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. svibanj 2024 20:10