MILOS VUJINOVIC/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Milos Vujinovic/sopa Images/Shutterstock Editorial/Profimedia
PORAZ SUSJEDA

Slovencima se ovo nije dogodilo nikada u povijesti kada su zajedno utakmicu igrali Goran Dragić i Luka Dončić

Slovencima protiv Nijemaca nisu pomogla niti 23 Dončićeva poena, dok je Dragić zabio devet
Piše: Andro PolićObjavljeno: 28. kolovoz 2022. 16:58

Njemačka je u Münchenu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo pobijedila Sloveniju 90-71, a utakmica će ostati naročito upamćena po tome što je to prvi poraz Slovenaca u povijesti u kojem su sudjelovali i Luka Dončić i Goran Dragić.

Niti jednu utakmicu do ove Slovenija nije izgubila kada je na parketu bio njen najpoznatiji košarkaški dvojac. Iako su Nijemci na poluvremenu imali tek dva poena viška, u drugom poluvremenu potpuno su nadigrali Slovence.

Njemačku je do pobjede predvodio Dennis Schröder sa 17 poena i 10 asistencija. Franz Wagner ga je pratio sa 16 poena i 7 skokova, dok je centar CSKA Johannes Voigtmann ubacio 11 poena uz 14 skokova. Slovencima nisu pomogla niti 23 Dončićeva poena, dok je Dragić zabio devet.

Njemačka u kvalifikacijama ima sedam pobjeda i tek jedan poraz, te je osigurala odlazak na SP, dok Slovenija ima pet pobjeda i tri poraza. Slovencima prijeti Izrael.

Linker
19. travanj 2024 17:05