ALTAN GOCHER Middle East Images Via Afp
SPOMINJE SE I CIFRA

Španjolci otkrivaju: Hezonja dvaput odbio Real Madrid! Kuha se transfer koji će glasno odjeknuti

Navodno su mu na stol stavili trogodišnji ugovor vrijedan dva milijuna eura neto
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 20. veljača 2024. 08:42

Neizvjesno je hoće li Mario Hezonja i iduće sezone biti košarkaš madridskog Reala. Prema pisanju Marce, pred hrvatskog košarkaša u posljednjih nekoliko mjeseci stavljena su dva prijedloga novog ugovora, no on je oba odbio navodno nezadovoljan financijskim dijelom.

U prosincu prošle godine počeli su razgovori o obnovi ugovora, no reakcija Hezonje nije bila potvrdna, a ni idući pokušaj čelnika Reala nije našao na odobrenje hrvatskog košarkaša. Žele li ga bijeli zadržati, piše Marca, morat će se financijski isprsiti. Pogotovo jer im je konkurencija Panathinaikos. Hezonja je u redovima grčkog velikana igrao jednu sezonu, a prema natpisima tamošnjih medija njegov povratak je prioritet čelnicima Panathinaikosa idućeg ljeta. Navodno su mu na stol stavili trogodišnji ugovor vrijedan dva milijuna eura neto, što je puno više od onoga što mu Real zasad nudi.

Prema pisanju Marce, Hezonja također ne djeluje oduševljeno svojom ulogom u momčadi. "U nedjelju je osvojio svoj prvi kup s Madridom, ali možda nije bio najsretniji član ekspedicije s obzirom na važnost koju je imao tijekom turnira. U polufinalu protiv Valencia Basketa bio je vrlo uzrujan nakon zamjene. A u finalu protiv Barcelone, unatoč tome što je postigao 12 poena u drugoj četvrtini, jedva se kasnije vraćao na teren. Nakon utakmice jedini se nije oglasio nakon pobjede i prvi je otišao u svlačionicu. Hezonja je proglašen za MVP-ija Eurolige u prosincu što se poklopilo s ozljedom Guerschona Yabuselea. No nakon povratka Francuza, ‘Super Mario‘ je ponovno izgubio na važnosti. Njegova uloga u momčadi možda je još jedan detalj koji treba staviti u bilancu obnove ugovora", piše Marca.

Linker
16. travanj 2024 02:42