Damir Krajač/ CROPIX
LIGA ZA PRVAKA

Splićani potvrđuju 'čudo' iz Trnskog: Čvrsto smo na zemlji, nećemo dopustiti da poletimo'

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 30. ožujak 2012. 12:48

Splićani su u utorak iznenadili, možda i šokirali košarkašku Hrvatsku. Sebe?

- Ne mogu reći da smo iznenađeni onim što se dogodilo - mirno će pomoćni trener Ante Nazor za portal Sportnet.

- Naravno da nitko nije očekivao da ćemo dobiti tolikom razlikom, ali pričali smo i tijekom puta i u pripremi utakmice kako možemo dobiti.

Međutim oni nisu dobili. Oni su osramotili Zagreb i pokrenuli lavinu koja bi mogla rezultirati jednim konkurentom manje jer je u Zagrebu krenula čistka, trener Androić je prvi stradao i on je bivši. Lako je moguće da od sljedećeg tjedna odu i neki (skupi) igrači.

Dakle Split je dobio Zagreb u Trnskom 106:78, uz 69 poena u prvom poluvremenu. Takva dominacija se odavno nije vidjela, a Split je odigrao gotovo savršenu utakmicu, sve što je puknuo u prvom dijelu - ušlo je.

- Ušli smo u stanje gdje smo istovremeno i opušteni i koncentrirani, to je najbolja slika naše igre. Svi smo kao jedan - nastavlja u istom tonu Nazor.

- Čvrsto smo na zemlji, nećemo dopustiti da mladi igrači polete. Moraju naučiti pobjeđivati u kontinuitetu, a ne se zadovoljavati ponekim iznenađenjem.

Uspio je trener Bavčević i odmoriti igrače u takvoj utakmici. Subotić je igrao samo 20, Vujčić 18 minuta, Dijan 20, Sobin 26... Dovoljno snage za dolazak lokalnih rivala iz Šibenika.

- Jolly ima kvalitetu i široku rotaciju i na nama je da ne dozvolimo bilo kakvo opuštanje. Vjerujem da ćemo biti pravi.

Šibenik dolazi nakon poraza, koji je poput debakla, doma od Zaboka.

- Takva momčad se zna mobilizirati i nakon poraza odigrati odličnu utakmicu.

Prošla međusobna na Gripama je bila obilježena kanonadom Puljka, njegova 43 poena.

- Imao je doista sjajnu večer i igrao je praktično sam. Mi smo sada drugačija momčad, naša filozofija je da igrom stvaramo koševe. Uvijek je netko drugi u seriji, vidjeli ste da kod nas nekad iskoči Vujčić, nekad Subotić, nekad Mimica, Babić, Sobin... Nikad se ne zna tko će povući.

Šibenski poraz od Zaboka, u kontekstu borbe za plasman u ABA ligu znači vjerojatno samo jedno - ili dobiti u Splitu ili dobiti u Zadru. U takvu se poziciju doveo Jolly.

- Ovo je jako neugodan poraz. Ali ne trebamo previše razgovarati o porazu, okrećemo se dalje. Sljedeća je sa Splitom. Moramo napraviti sve na treninzima da bi na utakmici to izgledalo bolje nego protiv Zaboga - govorio je centar Mate Mrva.

Šibenska trica je bila kardinalnih 1/17, a nije pomoglo ni čak 19 bacanja više (26/36 - 14/17). Razlog? Obrana ne bekovima Zaboka. Bašić je imao tricu 6/8, Krušlin pogodio neke ključne, Zabok tricu 11/21 (52,4 posto).

- Ne mogu prepoznati neke igrače, ne znam koji je razlog, ali jednostavno smo izgledali dosta loše - riječi su trenera Hrvoja Vlašića.

- Nismo imali živaca, ni dobru organizaciju igre. Sve što smo probali nije išlo. Ništa nije išlo, a najviše nam je falilo pameti.

Ross je bio na 21 poen, ali Puljko je promašio 1 od 8 šutova iz igre, uz Rossa samo je Mrva bio dvoznamenkast, većina momčadi je podbacila, a ništa posebno nisu pružili ni pojačanja za Ligu za prvaka Sinadinović i McLain. S igrom kakvu su pokazali u prva tri kola, posebno u obranu, teško će nešto više napraviti i na Gripama.

Prijenos utakmice je na SportKlubu.

Linker
07. listopad 2024 04:13