BOZIDAR VUKICEVIC/CROPIX Cropix
VAŽNO SLAVLJE ŽUTIH

Split je došao do druge pobjede u ABA ligi, nadigrao je Krku i na najbolji način pregrmio teških sedam dana

‘Pobjeda je ludilo, ali način na koji smo se izdigli iznad problema, svaka im čast‘
Piše: Davor BurazinObjavljeno: 12. studeni 2021. 22:24

SPLIT - KRKA 87:77 (20:13, 18:19, 24:23, 25:21)

SPLIT Dvorana KK Split. Gledatelja 300. Suci: Juras, Porobić, Arsenijević.

SPLIT: Perković 13p, 3s, 6a, Kedžo 2, Runjić 4, Žganec 10p, 10s, Ukić 12p, 5a, Vuko 15p, 3s, Čampara, Perkušić, Šiško, Bajo 11p, 5s, Barič 20p, 5s, 10a, 3ul, 3il. Trener: Srđan Subotić.

KRKA: Arapović, French 7p, 3s, Gibbs 10, Stipčević 19p, 4s, 7a, 3il, Medved, Kosi 9p, 5s, Stipaničev 5, Škedelj 4, Lapornik 14p, 6s, 3a, 5il, Macura 9p, 6s, Klobučar. Trener: Dalibor Damjanović.


Split je došao do druge pobjede u ABA ligi, nadigrao je Krku i tako na najbolji mogući način pregrmio teških sedam dana u kojima je bilo svega i svačega - odlazaka igrača, puno ozljeda, nešto bolesti, nemogućnosti kvalitetnog treninga. Ali Srđan Subotić i momčad su još jednom pokazali da su najjači kad su - otpisani.

Lako za dvojicu koji su na odlasku (Tre McLean i Ivan Perasović), trenera Srđana Subotića više je mučilo što su mu neki važni igrači (Darko Bajo, Nejc Barič i Karlo Žganec) u ovaj tjedan ušli ozlijeđeni i što su još dvojica zalegla “pod fibrom”. To je već bio ozbiljan hendikep i za trening, te pripremu utakmice s klubom iz Novog Mesta. Od spomenute trojice evidentno se najlošije osjećao Bajo (prepone), dok je Barič bio raspoložen. Lanjski igrač Krke pogodio je dvije trice u prvoj četvrtini uz dva slobodna bacanja za 16:12 Žutih u 8. minuti. Pritom je dobro čuvao Roka Stipčevića, ali čim je on izašao, a odmor je trebao i Ukić, gosti su se probudili.

Zapravo, probudio se Stipčević, dok bez Bariča i Ukića domaćin nije znao pronaći tečnu igru u napadu. U prvih pet minuta druge četvrtine tek je Bajo upisao jedan poen, iz igre ništa. Krka je povela, bilo je 21:27 u 15. minuti. Stipčević je već bio na 14 koševa (trice 3-3) i nije slutilo na dobro. Do povratka Bariča i Ukića, drugi je prekinuo napadačku sušu, a prvi je sjajno asistirao (4), pa je Split okrenuo na 35:31 i na poluvrijeme otišao s 38:33 nakon trice Žganeca.

Gledatelje je na noge diglo atraktivno zakucavanje Runjića (alley oop) na dodavanje Bariča za 46:39, no nakon time-outa, Krka je napravila seriju 9:0 i opet preuzela vodstvo (46:48). Trajalo je baš kratko, Žuti su tricama Perkovića i Vuke natjerali Damjanovića na novu minutu odmora, jer je semafor pokazivao 55:48. Dirigentu Bariču kao da je prijalo nadmetanje sa Stipčevićem, za Vukinu tricu upisao je desetu asistenciju. Split je ukupno odgovorio sa serijom 12:0 i prvi put došao do dvoznamenkaste prednosti (58:48). Daleko od toga da je to išta značilo, jednostavno takva utakmica, puna preokreta. Krka se već u 31. minuti primakla na 62:61. Samo da bi tri minute kasnije, nakon trice Vuke, Split bio na lijepoj udaljenosti (73:63). Gotovo? Vraga gotovo. Uslijedilo je novo ekspresno vraćanje Krke, sve do 75:73 na nešto više od tri minute prije kraja. Drama? Ipak ne. Prelomio je Nejc Barič, tricom i krađom za polaganje, pet vezanih koševa za 82:73. To Krka više nije mogla uhvatiti.

- Prije svega, svaka čast mojim igračima kako su se postavili, kako su odigrali, jer u teškoj situaciji odigrati ovakvu utakmicu… Pobjeda je ludilo, ali način na koji smo se izdigli iznad problema, svaka im čast. Užitak je raditi s takvim momcima. Jako važna pobjeda, Krka je jedna od momčadi s kojom ćemo se boriti za ostanak. Barič je odigrao fantastično u napadu, ali i u obrani na Stipčeviću. Ipak, ovo je prava momčadska pobjeda - rekao je Srđan Subotić, trener Splita, a Dalibor Damjanović, trener Krke je dodao:

- Zaslužena pobjeda Splita. Utakmica važna za obje momčadi. Mislim da imamo dosta slične probleme, puno ozljeda, sada smo ostali bez Frencha. Nejcu Bariču sve čestitke na odličnoj partiji, mi smo ga htjeli zadržati, lani je u tandemu sa Stipčevićem igrao jako dobro, ali on je želio u inozemstvo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. travanj 2024 18:15