Vojko Bašić/CROPIX
A-1 LIGA

Split - Jolly JB Šibenik 86-77

Četvrti poraz na otvaranju natjecanja i situacija s dvojicom stranaca potpuno je poljuljala Jolly koji je s velikim ambicijama ušao u Ligu za prvaka
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 30. ožujak 2012. 23:39

Splićani su stigli do treće pobjede u nizu u Ligi za prvaka, dok Šibenčani još uvijek čekaju prvu, no domaćima se pišu bodovi dok će se utakmica vjerojatno vrlo brzo zaboraviti.

U rovovskoj borbi, utakmici bez mnogo ljepote 'žuti' su teškom mukom, na mišiće svladali goste s Baldekina koji su bili hendikepirani izostancima Amerikanca Akide McLaina i Srbina Edija Sinadinovića koji nemaju radne dozvole.

Dugo je Split lomio Jolly sve dok Subotić tricom 70 sekundi prije kraja nije svoju momčad odveo do vodstva 80:73.

- Bili smo umorni od utakmice sa Zagrebom i puta, ali uspjeli smo iščupati pobjedu što je najvažnije - kazao je nakon susreta najbolji u redovima Splićana Ivan Mimica za kojeg je trener Nikša Bavčević rekao kako je trenutno najbolja 'dvojka' u državi te pohvalio kako je u nastavku susreta 'držao' Puljka koji je u prošlom međusobnom susretu skoro bio koban za Split (43 koša).

Četvrti poraz na otvaranju natjecanja i situacija s dvojicom stranaca potpuno je poljuljala Jolly koji je s velikim ambicijama ušao u Ligu za prvaka.

- Odigrali smo hrabro, ali s 12 skokova manje i s ovakvim šutom za tri poena (nap.a. 3/21) ne može se do pobjede na strani. Rezultati diktiraju ambicije, no moramo najpoštenije odigrati do kraja. I protiv Broda idemo po pobjedu - istaknuo je trener gostiju Hrvoje Vlašić.

Prije susreta svečano je na krov dvorane na Gripama podignuta zastava u čast osvajanja Kupa Radivoja Koraća u sezoni 1976./77., druga u nizu zastava kojim se obilježavaju europskih trofeji 'žutih'. Zastavu su podignuli članovi te velike generacije splitske momčadi predvođeni Željkom Jerkovom i Damirom Šolmanom.

Za to vrijeme na video zidu vrtjele su se snimke finalne pobjede nad Alco Fortitudom 87:84.

Split - Jolly JB Šibenik 86:77 (18:21, 23:17, 22:20, 23:19)

Split - Dvorana na Gripama. Gledatelja 1000. Suci: Anzulović i Kruljac (Zagreb), te Hordov (Zadar).

Split: Subotić (12), Matić, Marinelli, Vujčić (11), Babić (11), Markulin, Filipović, Najev (4), Dijan (7), Sobin (13), Grgurević (7), Mimica (21).

Jolly JB Šibenik: Josipović (8), Petani (5), Katura (15), Vlaić, Vrlika, Režić, Mrva (7), Puljko (12), Salamun, Vrsaljko (17), Ross (13), Gulam.

Linker
07. listopad 2024 02:23