LEBRON

Sportaš godine u izboru AP-a

James je time postao tek treći košarkaš u povijesti koji je trijumfirao u ovom izboru koji traje od daleke 1931. godine. Prije njega su slavili tek Larry Bird i Michael Jordan.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. prosinac 2013. 12:26

Po izboru novinske agencije Associated Press najbolji svjetski sportaš u 2013. godini je bio košarkaš Miami Heata LeBron James.

Skupio je James 31 od 96 glasova, te je time postao tek treći košarkaš u povijesti koji je trijumfirao u ovom godišnjem izboru, koji traje od daleke 1931. godine. Prije njega u izboru su slavili tek Larry Bird i Michael Jordan.

Iza Jamesa je drugo mjesto osvojio Peyton Manning, jedan od najboljih quarterbacka američkog nogometa svih vremena (20 glasova), dok je treći bio Jimmy Johnson, vozač NASCAR-a sa osam glasova.

LeBron je tako nastavio kupiti nagrade otkako je došao u Miami. Ono što je njemu najbitnije su dva naslova prvaka NBA lige u posljednje dvije sezone, kao i dvije prateće MVP nagrade za najkorisnijeg košarkaša lige.

- Košarkaš sam, ali je moja uloga daleko veća. Ako mogu biti uzor mladima, njihov super-junak, to je nešto predivno i posebno. Iskreno, mislim da sam rođen biti takav - rekao je LeBron James.

Linker
19. svibanj 2024 00:58