Aco Petrović

 NENAD DUGI/CROPIX Cropix
POJASNIO SVOJU IZJAVU

Srbi prozvali Acu Petrovića, on ekspresno odgovorio: ‘To je apsolutno netočno! Želim da se urede odnosi‘

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije se osvrnuo na jedan tekst u sprskom Kuriru
Piše: SNObjavljeno: 26. prosinac 2022. 11:12

Izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Aleksandar Petković je prije desetak dana podigao buru u Srbiji kada je na Twitteru napisao da misli kako je vrijeme da Crvena zvezda i Partizan napuste ABA ligu.

Nije dugo trebalo čekati reakciju srpskih medija. Kurir je objavio tekst pod naslovom "Poznatom Hrvatu Zvezda i Partizan bodu oči! Aco Petrović: Nije normalno da igramo istu ligu s njima!", a na to je odlučio reagirati i sam Petrović koji je pojasnio što je mislio. Hrvatski izbornik je u objavi na koju se referira Kurir napisao:

"Mislim da je vrijeme da Zvezda i Partizan napuste ABA ligu, jer s ovim budžetima koji su u najmanju ruku nespojivi s ovim prostorima logično je da budu stalni sudionici Eurolige, a da se ABA liga okrene onome što je u startu i bila, razvojna liga za mlade igrače".

Povod za ovu objavu bila je Zvezdina kupovina argentinskog reprezentativca koji je nedavno igrao u NBA ligi, Facuna Campazza. Iako je imao ponudu madridskog Reala, Campazzo se odlučio za Zvezdu koja mu je ponudila 1.8 milijuna eura do kraja ove sezone i dodatnih 2.5 milijuna za iduću sezonu.

"Danas je jedan ugledan srpski portal objavio da sam ja protiv ABA lige! Apsolutno netočno! Ja sam za to da se urede odnosi unutar te lige. Recimo po pitanju broja stranaca i da se hrvatski predstavnici odlučuju preko hrvatskog prvenstva, a ne preko ABA 2 lige!", poručio je Petrović u novoj objavi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
08. svibanj 2024 21:27