Novak Đoković

 AL BELLO Getty Images Via Afp
NOVAK POKAZAO KLASU

Srbija bi vjerojatno mijenjala sve nedjeljne pobjede za jedno zlato, evo kako je na bolan poraz reagirao Đoković

Srpski sport je bio na testu, a njega su prošli svi osim onih za koje bi Srbija sve dala da jesu
Piše: SNObjavljeno: 11. rujan 2023. 10:48

Srpski sport jučer je bio na velikom testu, a njega su prošli baš svi osim onih za koje bi Srbija sve dala da jesu - košarkaša.

Srpski su nogometaši u kvalifikacijama za Euro 2024. slavili s 3:1 na gostovanju kod Litve i tako barem malo isprali gorak okus domaćeg poraza od Mađarske 2:1 u kolu prije. Koji sat ranije i srpski su odbojkaši upisali vrijednu pobjedu u osmini finala Eura. Srbija je bila bolja od Češke i slavila s uvjerljivih 3:0.

Kruna jučerašnjeg sportskog dana za Srbiju bio je 24. Grand Slam koji je Novak Đoković osvojio u svojoj karijeri. Nole je pobijedio Medvedeva i po četvrti put osvojio US Open. Pogled na ove rezultate govori da je riječ o jednom od najboljih dana u povijesti srpskog sporta, no jedini poraz u danu naše susjede itekako boli.

Srbija je u finalu Svjetskog prvenstva u košarci izgubila od Njemačke. Iako drugo mjesto na svijetu nije nimalo loš rezultat, jasno je da boli kada izgubiš u finalu. U Srbiji košarka ima poseban status i vjerojatno bi Srbi za to košarkaško zlato mijenjali i nogometaše, i odbojkaše, pa i Novaka Đokovića i njegov fantastičan uspjeh.

Đoković usprkos svojim obavezama i finalu US Opena nije zaboravio na košarkaše. Svakome od njih je poslao pojedinačnu poruku podrške, a srpski mediji pišu kako je posebna bila ona za jednog od srpskih heroja na SP-u, Aleksu Avramovića.

"Aleksaaaaaaaa", napisao je Novak uz nekoliko emotikona i zastavu Srbije.

image

Novak Đoković je poslao poruke košarkašima

SCREENSHOT

Linker
06. svibanj 2024 07:40