Polaganje vijenaca kod spomenika na Baldekinu (arhiva)
 NIKSA STIPANICEV/CROPIX Cropix
28 GODINA BEZ DRAŽENA

Tužno sjećanje na nezaboravnog Dražena Petrovića ne blijedi: ‘To je naša dužnost prema velikanu!‘

Na samu godišnjicu tradicionalno se polažu vijenci i cvijeće na Draženov spomenik na Baldekinu
Piše: JL.Objavljeno: 07. lipanj 2021. 10:37

Sedmog lipnja u Krešimirovom gradu sve je u drugom planu. Toga se dana od 1993. godine obilježavaju tužna godišnjica preranog i tragičnog odlaska Dražena Petrovića.


Isto vrijedi i za godišnjicu rođenja košarkaškog velikana (22.10.), kada se igraju brojni turniri i održavaju različite manifestacije.
Ova kao i prošla pandemijska godina zaustavila je neke planove, turnire i veća događanja za 28. godišnjicu pogibije košarkaškog Mozarta. Na samu godišnjicu tradicionalno se polažu vijenci i cvijeće na Draženov spomenik na Baldekinu, brojni košarkaški klubovi, savezi, udruge, navijači, pojedinci i društveno političke strukture grada i županije.


- To je naša obaveza, dužnost kojom se odužujemo našem velikanu, i prilika kada našim najmlađim članovima pričamo o Draženu, njegovoj ulozi, životu i karijeri - poručio je Josip Milaković Jote, dugogodišnja alfa i omega omladinskog pogona s Baldekina, koja ponosno nosi ime proslavljenog košarkaša.


Nažalost, ove godine izostat će prigodni turniri, na vanjskom igralištu nadomak kultne dvorane Baldekin u tijeku su radovi na postavljanju nove podloge, a zbog epidemioloških razloga vježbanje u dvoranama pa tako i igranje turnira još nije dozvoljeno.

Ali, sjećanje na nezaboravnog kapetana anđeoskog lica, šibensku i hrvatsku košarkašku legendu ne blijedi. Štoviše, čini nam se kako godine odmiču da se Draženovo nasljeđe još više štuje u gradu podno Šubićevca. Još samo da i Draženov klub krene stazom prema gore..

Linker
23. travanj 2024 12:34