Giuseppe Pino Giergia

 LUKA GERLANC/Cropix
LEGENDA OŠTRA:

‘U Hrvatskoj se ne igra košarka, već kokošarka! Nismo ni na razini Kosova i Albanije‘

Giuseppe Pino Giergia je u razgovoru za Antenu Zadar izrazio ogorčenost stanjem hrvatske košarke
Piše: SNObjavljeno: 18. travanj 2023. 21:16

Hrvatska košarka je ovih dana opet pod lupom javnosti, ali kao i obično, ne po dobrom. Nevjerojatan razvoj događaja oko procedure imenovanja novog izbornika opet je pokazao koliko je domaća košarka na niskim granama, a sve je komentirao i Giuseppe Pino Giergia, legenda hrvatske košarke.

- U Hrvatskoj se ne igra košarka, već kokošarka! Hrvatska liga, to su redikuli, naša košarka je smiješna. Deset godina ne idemo na Svjetska prvenstva, nismo se plasirali na Olimpijske igre, ma o čemu mi govorimo, i to trideset godina! Josip Sesar novi izbornik? Ma nabrojite mi tko sve ovih godina nije vodio reprezentaciju Hrvatske. HKS-u ja nisam važan, ali niti oni meni - rekao je Gjergja za Antenu Zadar te dodao:

- Košarka je nekada bila najbolji hrvatski sport, na ponos Hrvatske, dok danas, nažalost, nismo na razini Kosova i Albanije.

Giergia je komentirao i uspjeh Partizana u Euroligi:

- Razlog što se Partizan plasirao u Top 8 Eurolige je taj, što je njihov trener Željko Obradović još iz onog vremena kada je Jugoslavija u svijetu uvijek bila na samom vrhu. Isto tako, jugoslavenska košarka je bila ponos svih Jugoslavena.

Sada 86-godišnji Giergia se dotaknuo i situacije u KK Zadru. S aktualnim vodstvom nije u dobrim odnosima, a podsjetimo kako je on prije dvije godine nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora jer je kao direktor Zadra oštetio proračun za 6 milijuna kuna.

- Ne može to biti dobar posao kada imaš jedanaest pobjeda i petnaest poraza. Na primjer, koliku plaću imaju igrači Zadra, a koliku igrači Šibenke, i onda Zadar izgubi od njih, i što sada? I jedni i drugi igraju košarku, o čemu mi pričamo - komentirao je Giergia aktualnu sezonu Zadrana.

Linker
11. svibanj 2024 03:47