Vanessa Bryant i Sydney Leroux

 

 

 PATRICK T. FALLON Afp
OKONČANA TUŽBA

Vanessa Bryant dobila 29 milijuna dolara zbog objavljivanja fotografija mrtvih tijela Kobea i kćeke Gianne

Fotografije su snimili i u eter pustili policajci i vatrogasci. Vidjeli su ih i brojni prijatelji, supružnici...
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 01. ožujak 2023. 08:04

Vanessa Bryant i tri njezine kćeri dobit će ukupno 28,85 milijuna dolara od policije okruga Los Angeles, čime je okončana tužba objavljivanja fotografija preminulog supruga Kobea Bryanta i kćeri Gianne na mjestu pada helikoptera 2020., piše New York Times.

Ova odluka uključuje i 15 milijuna dolara koje je porota već dodijelila Vanessi Bryant nakon suđenja na saveznom sudu u kolovozu 2022.

Fotografije su snimili i u eter pustili policajci i vatrogasci. Slike su poslane većem broju zaposlenika, a vidjeli su ih i brojni prijatelji, supružnici...

image

Vanessa Bryant i Sydney Leroux

Ringo Chiu/Zuma Press/Profimedia

Vanessa Bryant posvjedočila je da je vijest o širenju fotografija pogoršala njezinu emocionalnu patnju i da pomisao na fotografije koje se pojavljuju na društvenim mrežama izaziva napade panike.

"Živim u strahu da će tijelo moje kćeri biti na društvenim mrežama i da će se to pojaviti", svjedočila je na sudu.

"Danas obilježavamo uspješnu kulminaciju hrabre borbe gospođe Bryant da pozove na odgovornost one koji su sudjelovali u ovom grotesknom ponašanju", rekao je Luis Li, odvjetnik Vanesse Bryant.

"Borila se za svog supruga, svoju kćer i sve one u zajednici prema čijim se obiteljima postupalo sa sličnim nepoštovanjem. Nadamo se da će njezina pobjeda na suđenju i ova nagodba stati na kraj toj praksi."

Sutužitelj Chris Chester, kome su supruga i kći također poginule u nesreći, dobio je nagodbu od 19.950.000 dolara.

Kobe Bryant, njegova kći Gianna i još sedam ljudi poginuli su u padu helikoptera 26. siječnja 2020. Helikopter ih je prevozio na košarkašku utakmicu mladih, a srušio se zbog pogreške pilota.

Linker
26. travanj 2024 05:50