screenshot: youtube
AMERIKANCI PRENIJELI

Velik udarac za Hrvatsku: Hezonja nije siguran hoće li igrati na Eurobasketu?

Rečenica je to koju su nekolicina izvjestitelja koji prate Orlando objavila na društvenim mrežama nakon druženja s igračima Magica tijekom Ljetne lige.
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 10. srpanj 2015. 10:22

Mario Hezonja je izjavio da nije siguran hoće li igrati za Hrvatsku na Europskom prvenstvu. Rečenica je to koju su nekolicina izvjestitelja koji prate Orlando objavila na društvenim mrežama nakon druženja s igračima Magica tijekom Ljetne lige.

Za Amerikance prilično nezanimljiva vijest, ali za Hrvatsku je to potencijalna bomba. Zasad nema informacija o čemu se konkretno radi, ali vjerojatno ima veze s Hezonjinim nezadovoljstvom tretmanom kojeg je prošlog ljeta imao u reprezentaciji. Mladi košarkaš očekivao je da će mu Jasmin Repeša dati veću priliku (s pravom ili ne, to je sada manje važno) i ne želi da se nešto slično ponovi ovoga ljeta.

No, danas je izbornik Velimir Perasović koji ima velike planove s 20-godišnjim Hezonjom. Zajedno sa Šarićem nekoliko puta ga je javno označio kao igrača koji može uvelike promijeniti izgled reprezentacije te je naglasio da reprezentacija najviše novoga može dobiti baš od spomenutog dvojca.

Zbog pravila NBA lige Hezonja će se pripremama priključiti tek 1. kolovoza, kao Bogdanović i Rudež, a opravdano će izostati i s današnjih liječničkih pregleda jer je još uvijek u Sjedinjenim Državama.

U Americi bi trebao ostati još desetak dana i sigurno je da će se uskoro, a najkasnije po povratku u Hrvatsku, razgovarati s Perasovićem kako bi se rasčistile dvojbe koje su dovele do izjave koju je Hezonja dao američkim novinarima.

Hezonjino moguće odustajanje od Europskog prvenstva bio bi ozbiljan udarac za Hrvatsku (i igrački i marketinški) koja će uvodnu skupinu turnira igrati u zagrebačkoj Areni, a završnica u Lilleu. Prva utakmica je 5. rujna protiv Slovenije.

Linker
20. svibanj 2024 15:38