CROPIX Cropix
LIBURNIA KUP

Velika predstava Cibone! Vukovi u finalu razmontirali Petrovićev Pesaro, briljirao Danko Branković

Cibona je slomila Pesaro čvrstinom u obrani, principima u kojima svih pet igrača igra agresivno
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 03. rujan 2021. 22:56

Cibona - Pesaro 80-51 (12:19, 23:5, 23:12, 22:15)

OPATIJA - Dvorana Marina Cvetkovića. Gledetalja 500. Suci: Hordov, Vulić i Hadžić.

CIBONA: Popić 4s, Radovčić 11p, 3s, 6a, Mustapić 4p, 3s, Prkačin 3p, 4s, 4a, Gegić 12p, 3s, 3a, Vildoza 2p, 4s, 3il, Majcunić 9, Gnjidić 4p, 3a, 4il, Branković 12p, 6s, 3a, Drežnjak 9, Reuvers 10p, 4s, Nakić 4.

PESARO: Drell 3p, 3s, Moretti 5, Pacheco 15p, 4s, 5a, 3il, Tambone 2, Stazzonelli, Camara 11p, 4s, Dia, Zanotti 2p, 3s, Sanford 1p, 6s, Demetrio 9p, 4s, Delfino 3.



Cibona je demontirala Pesaro u finalu opatijskog turnira Luburnia kupa, svladala je momačad koju vodi Aco Petrović sa 80:51 i Roko Prkačin je podigao veliki trofej, nisam siguran da tako velik uopće postoji u Ciboninim vitrinama, ali bit će u vlasništvu Vukova tek ako budu ponavljali ovaj uspjeh. Jer, iako je ovo prvi turnir Liburnia kupa, i nakon njega su dojmovi isključivo pozitivni, već je Cibona dobila i pehar u trajno vlasništvo, a kući odnijela prijelazni pehar. Što znači da se u Opatiji vidimo i dogodine.

Cibona je slomila Pesaro čvrstinom u obrani, principima u kojima svih pet igrača igra agresivno i to je igra koja će krasiti ovu momčad cijele sezone. Vlado Jovanović je složio obranu, on tvrdi da energija Vukova može biti i još bolja, a činjenica da je ona već sada barem pedeset posto viša nego je to bila lanjske sezone. Bez obzira što je riječ tek o pripremama.

image
CROPIX Cropix


Kad je Ciboni procurio šut, kad je povezala šest trica u drugoj četvrtini, brzo su Cibonini košarkaši nadoknadili minus sedam iz prve četvrtine i utakmicu stavili pod kontrolu. Kako je profunkcionirao šut, tako je obrana dobila na snazi, a Pesaro je posve izgubio konce igre u trenucima dok je na vanjskim pozicijama igrao Davide Moretti. Uostalom, Petrovićeva momčad je ubacila samo pet poena u drugoj dionici.

Kako je Cibona zaključila poluvrijeme, tako je goropadno otvorila i nastavak, pa je ubrzo sve otišlo i na dvadesetak poena razlika, a do konca utakmice u kojoj je su stigle i atrakcije, poput jednog zakucavanja Lovre Gnjidića, lucidnih snalaženja Danka Brankovića, brzih kontri, pa su Vukovi bili i na trideset poena viška, a u tim gabaritima je utakmica privedena kraju.

image
Vladimir Jovanović
CROPIX Cropix


- Odigrali smo jako dobro, no ispred nas je još puno posla, jer je je još dosta vremena do početka sezone. Cibona može energetski i bolje od ovoga, ja sam uvjeren da ova momčad još ima rezerve. Posebno mi je drago da su svi igrači koji su bili na parketu dali svoj doprinos - kazao je Vlado Jovanović, Cibonin trener, koji je zaštitio i one igrače od kojih se očekuje da pridonesu tom napretku o kojemu priča. Prvenstveno Jose Vilzdozu, koji se još privikava na igranje u Europi, kao i na Roka Prkačina koji još hvata napadački zalet nakon dugog ljeta koje je iza njega. Jovanović, naime, i sada u njima vide karike koje pomažu, a vjeruje da će to uskoro biti i na puno većoj razini.

Priča turnira jest Danko Branković, koje je nakon utakmice proglašen za MVP-ija. I sam se iznenadio, kao da mu je bilo neugodno kad su prozvali, posve zasluženo, njegovo ime.

- Malo su me neobične ove situacije, ali sve je to produkt teškog rada koji je iza mene, cijelo ljeto sam se popravljao fizički i sada se osjećam doista moćno - priznao je Branković, centar od 217 cm, očito velika Cibonina snaga uoči sezone.

image
Aco Petrović
CROPIX Cropix


Sve je to iz prvog reda pratio je premijer Andrej Plenković, koji je posjetio finalnu utakmicu. Veliki obožavatelj košarke, o čemu nešto više u sutrašnjem broju...

- Cibone je odigrala senzacionalno, baš su me oduševili. Posebno centar Branković, koji se sjajno snalazi u reketu, što je za centra jako važno - kazao je Plenković.

image
Andrej Plenković
CROPIX Cropix


Prije utakmice Cibone i Pesara, odigran je meč za treće mjesto u kojemu je Partizan sa 100:83 svladao Cedevita Olimpiju. Alen Smailagić, povratnik iz NBA lige, koji nije igrao prvoga u duelu protiv Cibone sada je ubacio 22 poena uz četiri skoka, dok je kod momčadi Jurice Golemca najefikasniji, ali ne i najbolji, bio play Marcus Keene sa 18 poena i tri skoka.

Na koncu je izabrana i najbolja petorka turnira, a u njoj su svoje mjesto, uz MVP-ija Danka pronašli Cibonin Amerikanac Nate Reuvers, Olimpijin Luka Šćuka, Partizanov Alen Smailagić i Pesarovom Vincent Sanford. Taj potonji, Amerikanac Petrovićeve momčadi bio je i najbolji strijelac turnira sa 32 postignuta poena u dvije utakmice. Ciboni je, doduše, u finalu ubacio samo jedno slobodno bacanje, ali Cedeviti Olimpiji je u srijedu strpao 31...

Linker
21. travanj 2024 00:42