SRDJAN VRANCIC/CROPIX Cropix
NOVO VODSTVO

Velike promjene u Ciboni! Što će Tomašević reći na novu ‘ekipu‘ pod Tornjem? Vukovi imaju novog direktora

Formiran je i Upravni odbor kluba u koji su imenovani Mauro Lukić, Saša Turkalj i Luka Krkoč
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. listopad 2021. 11:32

Cibonin predsjednik Mladen Bušić ovoga je ljeta u mnogome promijenio izgled Cibone. Kako u svlačionici, tako i izvan nje, odnosno u uredima. Vukovi su - podsjećamo - ABA ligu otvorili s perfektnih 3-0, a u prvenstvu Hrvatske vodeći su s omjerom 3-1. Što čvrsto sugerira kako je Cibona u svlačionici pod vodstvom trenera Vlade Jovanovića ljetos napravila odličan posao složivši iznimno mladu, potentnu i talentiranu momčad.

Bušić međutim nije stao na tome nego je praktički potpuno promijenio upravljački izgled Cibone. Klub će po novome biti u rukama ukupno 11 ljudi, od kojih je čak 10 novih, ako pogledamo prošlu sezonu. Od starih je ostao samo Mladen Bušić...
Dosadašnji direktor Cibone Domagoj Čavlović podnio je ostavku iz, kako doznajemo, osobnih razloga. Kažu da se odlučio skloniti u stranu kako bi novim ljudima omogućio lakši rad. Čavlović je nedavno bio dio dosta napuhane afere u kojoj su neki tražili njegovu hitni odlazak iz kluba jer ima pravomoćnu presudu pa prema Zakonu o sportu ne bi smio raditi u klubu. Problem je što u istoj toj presudi stoji da neće snositi nikakve sankcije zbog svog prekršaja - zaposlio je trenera u pogonu Cibone, a nije ispoštivao proceduru - pa stoga logično zvuči i njegovo mišljenje da može bez problema nastaviti raditi. Kako god, uskoro će proći tri godine od te presude pa bi Čavlović nesmetano mogao i dalje biti direktor kluba, jer nakon tri godine kazna se briše i po Zakonu o sportu. No, Čavlović očito nije želio biti teret Bušiću i novim ljudima.

image
DAVOR PONGRACIC/CROPIX Cropix

Već se zna i njegov nasljednik, to će biti Mauro Lukić, vrlo mlad (28) i u košarkaškim klubovima uglavnom nepoznat čovjek. Lukić je rođen u Zadru gdje je završio srednju školu, da bi potom upisao Pravni fakultet u Zagrebu. Lukić je posljednjih godina pomagao u Ciboni kao vanjski suradnik, a jedan od značajnijih projekata bio mu je implementacija GDPR-a u klupske pravne okvire. Kažu da Bušić u njega ima veliko povjerenje.

U Skupštini Cibone Krešimiru Gunjači, članu Uprave Erste Banke, Danielu Peršiću iz KK Cibona i predsjedniku KK Cibone Mladenu Bušiću, sada su se pridružili Ivan Artuković, predsjednik Uprave Franck i Jasmin Jurkovac, direktor prodaje u tvrtki Badel 1862. Iz Skupštine je na osobni zahtjev otišao Vjekoslav Šafranić.

Znaju se i članovi novoformiranog Nadzornog odbora. To su Ivan Idžojtić i Velimir Vuga. Treće ime se tek treba obznaniti. Ivan Idžojtić je poznati ekonomist i porezni savjetnik, dok je Velimir Vuga poznat u košarci kao glavni tajnik udruženja košarkaških trenera Europske unije.

- Zadovoljan sam provedbom novih imenovanja u tijela kluba koja vidim kao veliki poticaj za još uspješniji razvoj i napredak KK Cibona. Pridružili su nam se iskusni stručnjaci za koje sam uvjeren kako će znanjem i liderskim vještinama doprinijeti uspješnom djelovanju kluba. S druge strane, iako u potpunosti razumijem njegove osobne razloge, nisam nimalo sretan zbog ostavke direktora kluba. Unatoč nekim neprimjerenim vanjskim pritiscima i pojedinačnim prozivkama, mišljenja sam kako je direktor Čavlović bio glavno vezivno tkivo svih sastavnica kluba te kako je, u iznimno turbulentnih osam godina za klub ostvario puno bitnih doprinosa za KK Cibonu, kulminacija kojih se ponajbolje reflektira i na vrlo uspješan start nove natjecateljske sezone - izjavio je nakon skupštine predsjednik Cibone Mladen Bušić.

Formiran je i Upravni odbor kluba u koji su imenovani Mauro Lukić, Saša Turkalj i Luka Krkoč.
Bušić je dakle složio iznimno jaku momčad izvan svlačionice. Što prethodnih godina nije bio slučaj i što su mu mnogi zamjerali. Među njima i gradonačelnik Tomašević, koji ga je javno napao prošli tjedan. Vidjet ćemo što će Tomašević reći na novu "ekipu" pod Tornjem. U kojoj sjede ugledni gospodarstvenici poput Gunjače, Artukovića i Jurkovca, a u kojoj nema baš nikoga iz političkog miljea. Bušić očito nastavlja borbu na svoj način. Jačanjem Cibone u svim segmentima kluba...

Linker
22. listopad 2021 06:42