Mario Nakić

 DAX IMAGES Nurphoto Via Afp
SIN PROSLAVLJENOG ASA

Veliki talent bira između Srbije i Hrvatske! ‘Za koga ću igrati? O tome ćemo kada bude vrijeme...‘

Može igrati za obje reprezentacije, rodom je iz Beograda, ali otac je Riječanin...
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 29. rujan 2022. 13:53

Mario Nakić je 21-godišnji sin je Ive Nakića, nekadašnjeg košarkaša Partizana i Cibone. Mario je kao i svoj otac krenuo očevim stopama, a prethodnog je vikenda briljirao na 2. izdanju Liburnia kupa (koji se po drugoj godini održava u Opatiji) gdje je u polufinalu sa 18 poena predvodio svoju Igokeu do finala. Za momčad iz Laktaša, Nakić je ovoga ljeta potpisao trogodišnji ugovor.

- Tata je, naravno, bio na tribini. Svaki put daje košarkaške savjete, ne popušta, ha, ha. Ovdje imam obitelj, svako ljeto sam na Kvarneru otkad sam se rodio i jako volim Hrvatsku, Rijeku i Opatiju. Ovdje se osjećam kao kod kuće, Rijeku smatram svojim drugim domom – kaže 21-godišnji Nakić u intervjuu za Novi List.

Mladi je košarkaš inače rođen u Beogradu, svoju košarkašku karijeru započeo u mladim kategorijama Zemuna i Partizana da bi već s 14 godina preselio u redove europskog velikana, Real Madrid.

Bio je jedan od ključnih igrača u pohodu madridske momčad na titulu juniorskog osvajača Eurolige, a upravo je te godine, 2019., proglašen najkorisnijim igračem turnira. Kratko je zaigrao čak i za seniorsku momčad, ali je na ljeto prije dvije godine prihvatio ponudu belgijskog Oostenda, koji od 2011. vodi hrvatski stručnjak Dario Gjergja.

Prošlu je sezonu proveo u redovima MoraBanc Andorre prije nego li je ovoga ljeta došao u aktualnog BIH prvaka, Igokeu s kojom će igrati ABA Ligu. Kako zbog oca može igrati za Hrvatsku, pored Srbije u kojoj je rođen, Nakić nikada nije igrao za niti jednu od dvije selektivne vrste. Na upite novinara koje zanima ima li novosti po tom planu, 21-godišnjak je odgovorio kako će o tome govoriti kada dođe pravo vrijeme.

- Imam mnogo prijatelja u svim ekipama iz regije pa sam navijao i za Sloveniju, Crnu Goru, BiH… Pratio sam sve utakmice, nažalost, rezultati nisu na kraju bili najbolji, ali naši ljudi su uvijek navikli na medalje. Svaka čast svim reprezentacijama i momcima, sigurno su dali sve od sebe i odigrali najbolje što su mogli, ali to je košarka, sljedeće natjecanje mislim da ćemo ostvariti bolje rezultate - kazao je Nakić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
06. svibanj 2024 23:22