Freeman šutira slobodno bacanje

 SCREENSHOT
POVIJESNI REKORD

VIDEO Nevjerojatne scene iz Litve: Amerikanac promašio svih 13 slobodnih bacanja, navijači se hvatali za glavu

Da stvar bude bizarnija, Freeman je na kraju bio najefikasniji igrač svoje momčadi
Piše: SNObjavljeno: 16. svibanj 2023. 11:03

Deshawn Freeman, 29-godišnji košarkaš litavskog prvoligaša Nevėžisa iz Kėdainiaija, postavio je novi rekord lige na koji neće biti naročito ponosan.

U playoff utakmici protiv Žalgirisa, Amerikanac je s crte slobodnih bacanja imao šut 0/13, što prema pisanju tamošnjih kroničara još nije zabilježeno. Da stvar bude bizarnija, Freeman je unatoč kriminalnom učinku s crte bio najefikasniji igrač svoje momčadi, postigavši 16 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Nevėžis je poražen sa 86:92, čime je izgubio četvrtfinalnu seriju s ukupnih 0:2. Pitanje je kakav bi bio rasplet da je igrač iz Sjeverne Karoline, kojeg su igrači Žalgirisa namjerno slali na crtu, imao malo više koncentracije i ubacio barem 50 posto bacanja. Kad se broj promašaja počeo gomilati, režiser je u jednom trenutku fokusirao navijače koji su se počeli hvatati za glavu, ne vjerujući da Freeman ne može pogoditi.

Video Freemanovog "mučenja" pogledajte ovdje.

U NBA ligi rekord je također 13 uzastopnih promašenih slobodnih bacanja. Chris Dudley je taj niz imao 1990. u dresu Netsa, a njegov je učinak na kraju utakmice iznosio 1/18.

Žalgiris će u polufinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja između Lietkabelisa i Juventusa, koje čeka treća, odlučujuća utakmica.

Linker
01. svibanj 2024 22:47