JAMIE SABAU Getty Images Via Afp
OVO NISU OČEKIVALI

VIDEO: Ogromni skandal i velika sramota na ceremoniji gdje je počast odana i Toniju Kukoču: ‘Ne mogu vjerovati‘

‘Nisu to bili svi navijači, nego samo dio, oni znaju tko su. Sramotno...‘
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 13. siječanj 2024. 12:14

Veliki skandal dogodio se na poluvremenu noćašnje utakmice NBA lige između Chicago Bullsa i Golden State Warriorsa u kojoj su u ‘Kuću slavnih‘ (Ring of Honor) uvrštene najvažnije osobe iz prošlosti kluba iz Chicaga.

Naime, dio publike zvižducima i negodovanjem ispratio je dodjelu nagrade bivšem generalnom menadžeru Jerryju Krauseu koji je preminuo 2017. godine. Priznanje je u njegovo ime primila njegova udovica Thelma Krause, koja je nakon takvog ispada teško mogla sakriti svoju tugu.

Prema objašnjenju američkih medija, Krause je (nepravedno) na lošem glasu kod dijela navijača Bullsa, i to zbog otvorene mržnje Michaela Jordana i Scottieja Pippena prema njemu.

Njih dvojica su mu svojedobno zamjerili što je u Chicago doveo Tonija Kukoča te mu dao veću plaću nego Pippenu. Iako se Kukoč ubrzo dokazao i zaslužio poštovanje svih suigrača, i dalje je dio navijača imao Krausea na piku. I danas ga smatraju krivcem za raspad sjajne generacije i to zato što nije želio zadržati trenera Phila Jacksona.

Međutim, Krause je bio taj koji je izgradio tu sjajnu momčad Bullsa u koju je doveo i Jacksona, a potom i sve igrače koji su zahvaljujući sjajnim igrama i rezultatima postali poznati i slavni te osvojili šest NBA naslova.

Trener gostujuće momčadi Steve Kerr, također član zlatne generacije Bullsa, osudio je reakciju publike kao ‘apsolutno sramotnu‘.

- Ne mogu vjerovati, shrvan sam zbog Thelme i obitelji Krause. Nisu to bili svi navijači, nego samo dio, oni znaju tko su. Sramotno! Bez obzira na to jesu li voljeli Jerryja ili ne, jesu li se slagali s njegovim odlukama ili ne, ovdje smo da slavimo tu momčad. Jerry je napravio nevjerojatan posao, on je izgradio tu ekipu – rekao je Kerr.

S njim se složio i Stacey King, službeni spiker Chicago Bullsa.

- Ljudi koji su vrijeđali Jerryja Krausea i njegovu udovicu, koja je prihvaćala počast u njegovo ime, nešto su najgore što sam vidio u životu – izjavio je King.

Osim Krausea, u Ring of Honor uvršteni su i Michael Jordan, Scottie Pippen, Toni Kukoč, Phil Jackson, Dennis Rodman, Steve Kerr, Artis Gilmore, Johnny Red Kerr, Dick Klein, Jerry Krause, Bob Love, Jerry Sloan, Chet Walker i Tex Winter.

Jordan se nije pojavio na svečanosti, unaprijed se ispričao zbog spriječenosti...

Linker
30. travanj 2024 07:51