Chinanu Onuaku
 SCREENSHOT
IMA SVOJ STIL

Video: Ovako nešto se ne viđa često! Zadar doveo igrača koji izvodi slobodnjake na zaboravljen način

Veljko Mršić ima novog centra u Višnjiku, Chninanu Onukau ima i sedam NBA utakmica u svojem CV-iju
Piše: Tvrtko PuljićObjavljeno: 14. listopad 2020. 11:38

Zadar je ostao bez prvog centra nakon što je klub iznenada napustio Darko Planinić, a njegova zamjena napokon je pronađena. Riječ je i 24-godišnjem Chinanu Onuakuu, 208 cm visokom američkom centru, koji je lanjsku sezonu proveo u Koreji. No, ovaj je Amerikanac nigerijskih korijena bio na prestižnom Louisvilleu, a 2016. je draftiran kao 37. pick drafta od strane Houston Rocketsa, za koji je odigrao u međuvremenu sedam utakmica, šest u osnovnom dijelu sezonu i jednu i doigravanju prije dvije godine, ali je većinu vremena proveo u razvojnim momčadima.

Na draftu za G League 2018. godine izabran je kao drugi pick. Onuako je sigurno bolji igrač od sadašnjeg centra Zadra Galloway, a posebnost kod ovoga igrača jest način an koji izvodi slobodna bacanja. Naime, to je klasični retro stil, jer s penala šutira odozdo, s rukama blizu koljena. Na način na koji se nekada šutiralo, recimo, jedan od najvećih strijelaca europske košarke svih vremena, Radivoje Korać upravo je tako šutirao penale.


Osim Onuakua, Zadar traži i jednog vanjskog igrača, također stranca, što bi, pak, trebalo značiti da su dani u Zadru odbrojani kako za Gallowaya, tako i za Workua. Veljko Mršić s dodatnom selekcijom želi betonirati momčad za sigurnu zonu u ABA ligi, ali i sam vrh u HT Premijer ligi.

Linker
14. listopad 2020 11:38